Postoje brojne prirodne metode koje će pomoći da izgledate mlađe, svežije i energičnije, a mi vam donosimo 4 najjednostavnija trika. Evo šta treba da radite kako biste izgledali nekoliko godina mlađe:

1. Više se smejte

Ljudi koji imaju širok osmeh su energičniji i atraktivniji. Istraživanja pokazuju da optimisti uvek izgledaju mlađe, dok pesimisti dobijaju i više bora i deluju starije. Dakle, osmeh ne produžava samo život, već i mladost.

2. Jedite više grožđa

Sorbitol, koji grožđu, šljivama i kruškama daje slatkoću, vrlo je moćno prirodno hidratantno sredstvo: zadržava duže vlažnost kože, a poznato je da je hidratacija glavna tajna mlade i elastične kože.

3. Konzumirajte paradajz

Paradajz je namirnica koju tokom leta svi imamo u kuhinji i sastavni je deo omiljenih letnjih salata. Sadrži mnogo vitamina i minerala koji se mogu boriti protiv efekata slobodnih radikala, zbog kojih naše ćelije stare. Osim toga, likopen u paradajzu daje vašoj koži prirodnu UV zaštitu - obavezno dodajte paradajz u svoj letnji meni!

4. Masna riba

Ukoliko svake nedelje konzumirate masniju ribu, to će imati poztiivan efekat na vaš mozak. Pored toga, masna riba sadrži puno jedinjenja koja povećavaju tonus mišića i zatezanje kože. Mnogi kozmetički proizvodi protiv starenja sadrže omega 3 masne kiseline, a kada konzumirate ribu unosite omega 3 u organizam i negujete lepotu iznutra.

5. Bavite se sportom i spavajte

Fizička aktivnost je neophodna za zdravlje i lepotu, a stručnjaci ističu da je važno imati bar četiri treninga nedeljno. Takođe, važno je da imate kvalitetan san, jer nedostatak sna jedan je od glavnih faktora prevremenog starenja.

Izvor: Sensa