Paradajz je tokom leta omiljena namirnica, a najviše ga jedemo u kombinaciji sa crnim lukom i krastavcem. Sada je trenutak da probate nešto novo i lepše, a ukus će vas potpuno oduševiti.

Tajna ove salate je u jednom sastojku. Nikada ne biste mogli pretpostaviti, ali ako dodate lisitiće sveže mente u paradajz, dobićete ukusno letnje jelo koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Osim što je ukusan, ne smemo zaboraviti i na zdravstvene dobrobiti paradajza.

Donosimo vam recept za posebnu paradajz salatu - možete je jesti kao obrok ili kao prilog glavnom jelu.

Sastojci:

  • Paradajz - 1 kg.
  • Slatka paprika - 2 komada
  • Peršun - 2 veze
  • Mirođija - 1/2 veze
  • Nana - 3-5 listova
  • Beli luk - 3-4 čena
  • Alkoholno sirće - 1 kašika
  • Biljno ulje - 4 kašike
  • Šećer - 1,5-2 kašičice
  • So - 1 kašičica
  • Ljuta paprika - po ukusu

Priprema:

Slatku papriku, beli luk, nanu, mirođiju ljutu papriku, sirće, biljno ulje, šećer i so ubacite u blender i mutite dok ne dobijete jedinstvenu smesu.
Operite paradajz, pa ga prelijte ključalom vodom i ostavite da odstoji 5-7 minuta, a zatim procedite i skinite kožicu sa paradajza. Zahvaljujući ovoj tehnici, paradajz će se mnogo brže marinirati. Isecite svaki paradajz na 4 dela.

Paradajz ubacite u posudu u kojoj ćete služiti salatu i rešajte po slojevima. Svaki sloj prelijte dobijenom marinaom i posipajući peršunom.

Pokrijte salatu folijom i ostavite da se marinira 2 sata na sobnoj temperaturi, a zatim dobro izmešajte i stavite u frižider preko noći.

Prijatno!

Izvor: Sensa