Ukoliko volite krompir salatu, sada vam donosimo jednu drugačiju verziju, punu hranljivih sastojaka i bogatog ukusa.

Možete je jesti za obrok, ali i poslužiti kao predjelo ili prilog glavnom jelu.

Hladno predjelo ili laki ručak: ukusna obrok-salata sa bulgurom i pistaćima (VEGETARIJANSKI RECEPT)

Još jedna razlika od klasične krompir salate, jeste što se ova pravi od pečenog krompira.

Recept

Sastojci:

  • 300 g krompira
  • 2 kašike ulja
  • 1 kašičica mlevenog kima
  • 50 g kikrikija pečenog bez ljuske
  • 1 vezica svežeg peršuna
  • 100g šargarepe
  • 120g kukukurza šećerca
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/2 kašičice mirođije
  • 1/2 kašičice bosiljka
  • 150 ml pavlake (može i biljna)

Za preliv:

  • 50 ml maslinovog ulja
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike pečenog susama
  • sok od 1 limuna
  • 1/2 kašičice začina pod povrća

Priprema:

Oljuštite krompir i operite, a zatim ga isecite na kockice srednje veličine. Stavite rernu da se zagreje na 200 stepeni, a zatim krompir posolite i pomešajte sa 3 kašike ulja. Oblžite pleh papirom za pečene, pa sipajte krompir i ostavite da se peče oko 30 minuta. Na pola pečenja, okrenite krompir na drugu stranu.

Dok se krompir peče, izrendajte šargarepu, iseckajte vezu peršuna, ispecite susam i skuvajte kukuruz šećerac.

Pečen krompir sipajte u veću posudu, pa dodajte kikiriki, šargarepu, peršun, kukuruz šećerac, mirođiju, bosiljak i kim, pa sve dobro izmešajte.

Iscedite sok od limuna, pa mu dodajte maslinovo ulje, izgnječena čena belog luka i posolite sa začinom od povrća.

Sipajte dobijenu smesu u salatu, pa promešajte.

Na kraj dodajte pečeni susam i pavlaku, izmešajte i ostavite salatu da odstoji oko sat vremena pre služenja.

Uživajte!

Izvor: Lovesensa