Maske za kosu od jaja su stari recept koji su koristile žene za negovanje vlasi, a popularnost ovog tretmana nije opala ni danas. Jaja su lako dostupna namirnica, a u njihovom sastavu najvažniji su proteini, ali sadrže ugljene hidrate, masne kiseline, vitamina B, kalcijum i gvođže.

Žumance sadrži vitamine A, B, D i E. Vitamini A i E posebno neguju suvu kosu, vraćajući joj sjaj i volumen, a vitamin D pomaže u negovanju tanke lomljive kose koja je odgovorna za održanje ravnoteže kalcijuma i fosfora. Vitamini B su sjajni za podsticaj cirkulacije krvi u vlasištu, jer tako stimulišu folikule kose n arast.

Maska za rast, volumen i gustinu kose od jaja, kombinuje se sa medom i uljem čička. Recept je vrlo jendostavan, nahraniće vlasi i podstaći će brži rast. Tretman možete primenjivati dva puta nedeljno.

U posudi umutite 2 jaja tako da budu skroz umućena, pa u smesu dodajte kašiku meda i dve kašike uljačička. Sve sastojke dobro izmešajte, treba da budu sjedinjeni. Nanesite dobijenu masku na kožu glave i temeljno izmasirajte koren kose, Rasporedite od korena do vrhova, pa umotajte kosu u punđu i stavite kapu za kupanje. Držite masku oko sat vemena, a zatim nežno isperite toplom vodom i šamponom.

Postoje razne varijante i kombinacije maske za kosu sa jajima. Tako se protiv peruti pravi maska od jaja sa limunom i maslinovim uljem. Kod suve kose primenjuje se maska od jaja, ricinusovogulja, meda i kefira.

Izvor: Sensa