Sa gubitkom kose suočava se sve više žena, a opadanjekose postaje pojačano između dva godišnja doba. Opadanje može biti uzrokovano i različitim faktorima, poput fizičkih i emocionalnih, nedostatka ishrane, hormonske neravnoteže, alergije, loša higijene ili upotreba neodgovarajućih proizvoda za negu kose.

Donosimo vam domaći recept za masku za kosu koji stimuliše rast, podstiče snagu i zdravlje vlasi, ali sprečava i opadanje kose. Posebno je utrljajte na mesta na kojima vas kosa najviše opada. Nanosite masku na kosu jednom nedeljno.

Sastojci:

  • 1 jaje
  • 1 zrela banana
  • 1 kašika meda
  • 125 ml piva

Priprema:

U činiji zgnječite bananu i dodajte jedno umućeno jaje. Dobro umešajte dpok ne dobijete glatku smesu. Dodajte med i pivo i ponovo dobro promešajte. Dobijenu smešu nanesite na kosu četkicom od vrha do krajeva i na teme glave. Utrljavajte i masirajte masku 5 minuta. Zatim stavite kapu za tuširanje i ostavite da maska deluje oko sat vremena. Operite kosu na uobičajen način.
Zatim operite kosu kao i obično.

Banane su odličan izvor kalijuma i vitamina A, C i E, što ih čini idealnim za slabu kosu. Ovi vitamini su neophodni za zdravu i jaku kosu. Jaja su bogata proteinima, a jedan od sastavnih delova kose su i proteini koji igraju važnu ulogu u rastu zdrave kose. Pored toga, jaja će dati vašoj kosi neviđen sjaj. Pivo je bogato vitaminima B koji takođe stimulišu rast i daju kosi volumen. Med je pun hranljivih materija, sprečava d akosa bude suva i hrani vlasiše vitaminima i mineralima.

Izvor: Sensa