Oči važe za jedan od najzavodljivih delova lica, a naročito ako ih prate bujne trepavice koje daju misteriozni izgled. Međutim, retko koja žena je zadovoljna izgledom svojih trepavica. Skoro svaka bi volela da ima duže i gušće, da ne mora svakog jutra da gubi vreme na nanošenje maskare. Mnogima čak ni maskare ne daju željeni efekta jer su im trepavice retke i kratke. Poslednjih godina pojavili su se brojni tretmani za nadogradnju i podizanje trepavica, ali ih treba uzeti s rezervom, naročito ako imate osetljive oči, sklone alergijama. Ako želite da podstaknete rast svojih trepavica i da ih učinite gušćim, možete sami da napravite gel. Evo šta vam je potrebno za negu:

Sastojci:

- čist aloe vera gel

-1 ampula vitamina E

- ricinusovo ulje

Priprema: 

U sterilnu teglicu sipajte aloe vera gel, ampulu vitamina i nekoliko kapi ricinusovog ulja. Sve dobro promešajte i čuvajte u frižideru. Dobro operite četkicu od stare maskare i osušite, pa uz pomoć nje nanesite gel na trepavice svake večeri pre spavanja. 

Ako imate osetljive oči, vodite računa da vam sadržaj gela ne dospe u oko, već ga nanesite samo uz gornju ivicu trepavica. Ako dođe do iritiacije, odmah prestanite s upotrebom i javite se lekaru!

Izvor: Sensa