Koža na stopalima često zna da bude suva, a pete ispucale. To se može desiti bez obzira na vrstu obuće koju nosite ili na godišnje doba. Kako biste oporavili kožu, morate je redovno negovati, što znači svake večeri, a ne kada se setite!  Za bolji efekat, nakon mazanja hranljive kreme ili putera, obujte čarape i  tako prespavajte. Na taj način će negujući sastojci ima bolji efekat, a kremom neće umrljati posteljinu.

Evo recepta za domaću kremu za stopala koju možete napraviti kod kuće. Potrebna su 3 sastojka- kokosovo ulje i šea puter poznati po svojim regenerativnim svojstvima. Kokosovo ulje dobro je da koristiti u ishrani, ali i za negu kože. Bogato je vitaminom E, dok šea puter sadrži vitamine A i E, vlaži kožu i sprečava prerano starenje. Koža ih brzo upija. Osim što ima prijatan miris, ulje čajevca bori se protiv virusnih, bakterijskih i gljivičnih infekcija.

Sastojci:

- 150 g kokosovog ulja

- 100 g šea putera

- 10 kapi eteričnog ulja čajevca

Priprema:

Na niskoj temperaturi istopite kokosovo ulje, dodajte šea puter I smanjite temepraturu. Dobro sve sjedinite, sklonite s vatre i ostavite da se ohladi. Nakon toga sipajte eterična ulja, izmešajte i stavite u staklenu teglicu ili neku posudicu s poklopcem. Čuvajte na hladnom mestu. Mažite po potrebi.

Izvor: Sensa