Bez obzira na godine, uvek možemo da zračimo lepom energijom, osećamo se lepo i izgledamo sjhajno. Spoljašnaj lepota je usko povezana sa unutrašnjom, jer optimizam i pozitivne misli svakako čine da izgledamo bolje, imamo više harizme i smeha, a manje bora i namrštenog lica. Ipšak, važno ej da negujemo sebe, da budemo nežni prema sebi i ne zaboravimo na liču sreću i potrebe.

Maja Pliseckaja je ruska balerina koja je i u dubokoj starosti izgledala sjajno i zadivila mnoge svojim šarmom i energijom. Otkrivamo vam nekoliko njenih saveta koja će posebno za negu lepote značiti ženama starijim od 50 godina.

1. Vaše lice je odraz života - Svaka bora na licu je vaša uspomena. Lice često može otkriti kakav ste život imali, kako te se osećali, koliko ste se smejali,a koliko mrštili... Lice u zrelim godinama je odlika vašeg života i autentičnosti, zato mnoge žene koje nose sa ponosom i osmehom svoje bore, izgledaju mladoliko, iako im lice nije zategnuto, Čar dostojanstvenog starenja je prihvatanje sebe. Govorila je: "Od bora nema spasa. Ali mlad starac ili starica su smešni. Znate, postoji stara i nova bašta. Ali da li je negovana ili ne, sasvim je druga stvar. Isto i sa licem čoveka: uvek se vidi da li je negovano ili zapušteno."

2. Nega tela pokazuje snagu volje - Ako je lice vaš karakter i suština, onda je figura demonstracija vaše snage volje. Da biste sačuvali vitokost u zrelim godinama, prema savetima koje je davala balerina Maja Pliseckaja, morate obratiti pažnju na svoju ishranu. Sposobnost da se kontrolišete u hrani je manifestacija vaše volje. Imati zdravo telo je neophodno, pre svega, zbog sebe, a ne da bismo se dopali nekome drugom. Kako bi testirala sebe i svoju potrebu za hranom, balerina je imala jedan trik koji je postao citata koji su mnoge žene koristile - "Ako si gladna jedi jabuku; ako ti se ne jede jabuka - nisi gladna," rekla je ona jednom prilikom.

3. Izrazite sebe odećom - Balerina se i u poznim godinama šetala u savršenim modnim komadima i imala puno stila. Nije dozvolila da godine odbace njen ukus i potrebu da izgleda moderno. Ipak, iako je uvek težila modernom, bila je svoja i govorila da ide u korak sa budućnosti. "Ceo život volim nove stvari, ceo život gledam u budućnost, uvek mi je zanimljiva!" - govorila je Maja. Njen savet za žene starije od 50 jeste da ne zaborave da se igraju sa stilom, da ostanu elegnatne i posvećene negovanju svoje autentičnosti.

Izvor: Sensa