Arapkinje u ritualima lepote posebnu pažnju poklanjaju negovanjukose. Često koriste proizvode organskog porekla i prirodne sastojke kao što su razne vrste ulja, mlečni proizvodi, pa čak i suvo voće. Tradicionalno u arapskim zemljama, a takođe i u Indiji, žene radije koriste mlečne proizvode, različita esencijalna ulja (poput lavande i jasmina) i biljne ekstrakte da neguju svoju dugu kosu.

Ukoliko želite da "nahranite" svoju kosu i podstaknete brži rast zdravih vlasi, onda je ova domaća maska pravi izbor za vas. Glavni sastojci ove maske su kana i jaja, izuzetno bogate proteinima, tako da odlično utiču na rast i snagu vaše kose.

Sastojci:

  • Prirodni prah kane (bilo koja boja)
  • 1 jaje
  • ½ šolje limunovog soka
  • 1 šolja vode

Priprema:

Pomešajte kanu sa jajetom i vodom dok ne napravite pastu, a zatim ostavite da odstoji sat vremena. Dodajte limunov sok i mešajte dok smesa ponovo ne postane glatka. Nanesite masku na temei kosu, od korena do vrhova. Ostavite da stoji oko dva sata, ili dok se mešavina potpuno ne osuši. Koristite mlaku vodu i nežno operite smešu sa kose, a zatim operite kosu šamponom.

*NAPOMENA: Ovaj tretman može promeniti boju vaše kose, bilo malo ili mnogo, u zavisnosti od trenutne nijanse. Zato se preporučuje da uzmete kanu u boji svoje kose.

Jednostavna ideja za prelepu frizuru tokom zime TikTok/mariaaiellohair

Izvor: Sensa