Već danima se temperatura gradskog asfalta penje do tropskih, a naše noge nas i dalje brzo nose od kuće do posla, po osenčenim uličicama traže odmor u kratkom espresu, da bi krenule dalje po omekšalom asfaltu. 

I pored tropskih vrućina, treba da se osećamo dobro i obučemo u skladu sa prilikama koje, iako vrele, nisu baš za nasumične plastične japanke.

Dobar izbor letnje obuće spašava dan! A to znaju svi oni kojima je dobar par sandala izvukao letnji stajling iz onoga "o ne opet ista suknja i opet ista bluza kao i prošle godine". 

Nije samo u izgledu stvar. Udobna i praktična (kada kažem praktična ne mislim dosadna) obuća je tokom nepodnošljivih vrućina neprocenjiva. 

Naravno, izbor je ogroman. Za šta se odlučujemo je stvar vrednosti, standarda, mogućnosti, ukusa i dostupnosti određenih modela. A ako volimo da mislimo o sebi kao makar trunčicu osvešćenom kupcu odlučićemo sa modele domaćih brendova.

Predstavljamo izbor naše redakcije za vrelo leto 2023:

YOKANA

Espadrile i sandale brenda YOKANA spajaju u sebi čedesnu jednostavnost i lepotu koja će se prilagoditi svakom vašem koraku - od posla do plaže, od jutra do večeri. Proizvode se od najkvalitetnije italijanske kože i svaki par je ručno rađen. 

ZO SANDALS

Svaki par papuča i sandala je ručno rađen od prirodnih materijala koji se prilagođavaju stopalu. Opcije za kombinovanje sa odećom su beskrajne - koliko se razmašate toliko možete.

ANA POPOVIC SHOES

Kako piše na anapopovic.shoes.com: "Stil je način da pokažemo ko smo bez izgovorene reči." Cipele i sandale se izrađuju od najkvalitetnije italijanske kože i u limitiranim kolekcijama. Ako želite da pokažete ko ste, onda će ove sandale ispričati priču za vas.

ABO SHOES

Naša poznata dizajnerka Ana Ljubinković stoji iz ovog brenda. Svaki par cipela se proizvodi ručno i po porudžbini. 

 Izvor: Sensa