Manikir sa efektom "golih noktiju" postao je jedna od najpopularnijih opcija među damama širom sveta, posebno među onima koji vole jednostavnost i što prirodniji izgled. Zbog prozirnog premaza, ova opcija izgleda nežno i prirodno, pa je idealna za prave minimaliste.

Kako da sami napravite "goli manikir"? Jednostavno je - samo premažite nokat sa providnim lakom ili gel lakom, čija je nijansa usklađena sa bojom ploče nokta, a možete koristiti i providni lak za matiranje.

Ukoliko ipak želite minimalizmu da dodate malo autentičnosti, možete napraviti jednostavne šare sa blim lakom ili nekom nežnom i svetlom bojom, ali bez previše isticanja kako bi to i dalje ostao "goli manikir".

Klasični francuski manikir idealan je za ljubitelje jednostavne elegancije. Uzmite providnu bazu kao lak i uz pomoć trakica nacrtajte svetlo belu ili obojenu traku na ivici nokta. Sada su posebno popularne mlečne nijanse, boja breskve, svetloroze i bež.

Takođe, na "golom manikiru" mogu savršeno pristajati diskretno nacrtane geometrijske figure. Možete izabrati bilo koju ideju, glavna stvar je da izaberete prave boje, napravite lagani premaz i izaberete elemente koji će učiniti da manikir izgleda minimalistički, ali istovremeno da ima poseban pečat.

(Sensa)