Ako volite da unesete malo nostalgije u svoj stil, donosimo dobre vesti: brojni trendovi koji su bili popularni 80-ih i 90-ih sada se ponovo vraćaju na velika vrata. Ne treba vam novo ažuriranje ormana, već samo da oživite neke stare komade - baš one koje ste do skoro planirali da bacite.

Mnogi stilisti smatraju da je pravi pogodak kada se savršeno iskobinuju staro i novo. Kombinovanje retrokomada sa najnovijim trendovima pomoći će da vaš izgled ostane svež i aktuelan. Dakle, bez obzira da li ste obožavatelj hirovitih 60-ih i 70-ih ili žudite za smelim, svetlim i drskim 80-im i 90-im, evo nekoliko starih trendova koje ćete rado nositi.

1. Zvoncare

Dok uske farmerke i pantalone uskih nogavica možda bile na čelu mode već nekoliko decenija, širenje nogavica pri dnu vraća se u modu. Elegantne zvoncare možete da uklopite sa jednostavnom pamučnom majicom ili košuljom, uz dobre ravne sandale ili platforme.

2. Kargo pantalone

Kargo pantalone su ponovo omiljeni izbor svih generacija. Današnje kargo pantalone dolaze sa plitkim i dubokim strukom, a dolaze u mnogo široj lepezi boja od zelene i oker koje su nekada bile popularne. savršeno se slažu uz sandale i patike, a u gornjem delu možete miksovati od elegantne bluze do dukserice.

3. Odela u izražajnim bojama

Odelo sa pantalonama u smelim bojama bila su u modi 80-ih - i trijumfalno su se vratila na scenu stila. Ovaj trend odiše sofisticiranošću i može se prilagoditi profesionalnim situacijama i ležernijim poslovima. Umesto pantalona, možete da kombinujete sako sa pencil suknjom u izražajnoj boji uz blejzer. Ukoliko vam je celo odelo u pinkna primer previše, onda možete da se odlučite i za sako u "drečavoj" nijansi uz klasične farmerke.

4. Metalik

Bez obzira da li više volite srebro ili zlato, ove sezone definitivno ne treba da izbegavate metalik – ovaj trend iz 80-ih ponovo se vraća u modu. Samo zapamtite: malo metalik efekta je sjajno, ali nikako nemojte da prihvatate ovaj trend tako što ćete preterati i obući se u metalik od glave do pete. Kaiš, sandale i torba u metalik sjaju daće vašem izgledu autentičnost i učiniti da zablistate.

5. Mom farmerke

Mom farmerke su se vratile pre nekoliko godina, ali izgleda da ovaj trend povratka iz kasnih 80-ih i ranih 90-ih neće uskoro nestati. To je dobra vest kada uzmete u obzir da ovaj kroj visokog struka i ravnih nogu laska skoro svakoj figuri.

Imajte na umu da ove farmerke imaju tendenciju da se minimalno ili nimalo rastežu. Dakle, dobijanje besprekornog kroja je najvažnije za osiguranje da izgledaju dobro i da se u njima osećate udobno. Nemojte se plašiti da odnesete te farmerke svom lokalnom krojaču da prilagodi struk, unutrašnji šav ili druge aspekte kroja tako da savršeno prijanjaju na vaše telo.

Uparite mom farmerke sa elegantnom svilenom bluzom, torbom oko struka i mokasinama ili baletankama za opušten, ali sofisticiran moderan izgled. Možete ih isprobati i sa strukturiranim blejzerom i patikama za ležerne prilike.

(Sensa)