Bela nijansa je mnogima omiljena kada je reč o odevnim kombinacijama, posebno tokom leta. Bela lanena haljina tokom vrućina je sjajn izbor, kao i bela košulja u večernjem izlasku koja svakoj kombinaciji daje sjaj.

Iako voljena, bela u ormanu ima svoje nedostatke. Kao prvo, lako se prlja - pa iako možda imate najotmjeniju odeću na roštilju u dvorištu, možda ćete biti nervozni da se previše približite hrani kako se ne biste uflekali i ostatak događaja proveli sa flekom na odeći. Zatim, tu je i činjenica da može biti teško upariti se sa donjim vešom.

Evo koje greške najčešće pravimo kada nosimo belo - lako možemo da ih izbegnemo:

1. Kupujete providnu odeću

"Da li je moja haljina providna?" To je uobičajeno pitanje koje se svuda postavlja u kabinama za presvlačenje. Međutim, iznenadili biste se koliko providnih komada izađe iz prodavnice, a da kupci nisu svesnid a se providi. Izađite iz svlačionice kada isprobavate stvari i pozovite nekoga da proveri na dnevnom svetlu. Svetla u svlačionici su napravljena da vam laskaju, pa uvek gledajte u drugačijem osvetljenju. Ako stavite ruku ispod materijala i vidite je kroz njega - u rukama vam je providan komad.

2. Nosite belo donje rublje

Možda izgleda kao pametna ideja da uparite belu majicu sa belim grudnjakom, ali stilisti kažu da je to jedna od najvećih grešaka koje možete da napravite. Razlog je taj što će beli grudnjak stvoriti kontrast sa vašom kožom, što će se videti kroz odeću. Zato preporučuju da belo uvek nosite na golo telo, a možete koristiti i grudnjak u boji kože.

3. Izabrali ste pogrešnu belu boju za vas

Ne postoji samo jedna boja bele – ova nijansa postoji u bogatom spektru. Dakle, kao i svaka boja, poželećete da pronađete najbolju nijansu za sebe. Klasična bela nijansa izgleda dobro na vrlo malo ljudi, pa umesto toga, pokušajte sa mekom belom, prljavo belom - niži je kontrast i manje oštar. Ako je vaša koža svetla, onda nosite hladno belo, a ako imate topliji ten izaberite belo bližu slonovači. Dobar način da odredite svoj podton je da pogledate unutrašnjost vašeg zgloba: ako su vam vene plave, verovatno ste svetli; ako su zelene, verovatno imate topao ten.

4. Dodajete puno boja na belu

Bela je jednostavna boja. I dok je to odlično iz mnogo razloga, takođe može da predstavlja zamku ako je dobro ne kombinujete. Zamislite svoje letnje belo kao prazno platno za dodatke na koje dodajete boje. Stilisti ističu da uz belo često ide metalik nakit, sandale ili torbe, ili razmislite o kaišu ili torbi u zlatnoj boji.

5. Često nosite bele komade

Bele mrlje se lako ostavljaju , bilo da prosipate piće po njoj ili se jednostavno znojite. To znači da će komadi koje često nosite, poput majica bez rukava i vaše omiljene bele haljine, verovatno imati kratak rok trajanja. Posle toga počinju da izgledaju istrošeno, uprljano i staro. Zato pazite na komade od prošle sezone - da li su i dalje za nošenje?

(Sensa)

BONUS VIDEO:

Haljina menja boju Tiktok/izzipoopi