Govoreći o stilu i eleganciji, možemo sa sigurnošću reći da su pantalone osnovni deo naše garderobe. Mnogi stilisti u prelaznom periodu između leta i jeseni ističu palazzo model pantalona. Zbog njihove jedinstvene sposobnosti da vizuelno izduže noge i daju harmoniju silueti, stekle su posebnu popularnost.

Ovo je dugačak i širok model pantalona sa visokim strukom koji siluetu čini izduženijim. Vertikalna linija u sredini čini da noge dodatno budu duže. Izbor tkanine za "palazzo" pantalone zavisi od doba godine.

Još jedna prednost palazzo pantalona je njihova dužina. Ovaj stil je idealan za bilo koju vrstu figure, čineći ga skladnijim i vitkim.

Zanimljivo je napomenuti da palazzo pantalone imaju svoju istoriju. Postoji verzija da su dobili ime "palaco" zahvaljujući čuvenoj Koko Šanel. Dok je bila na odmoru u Veneciji 1925. godine, Šanel je primetila udobne labave pantalone gondolijera i odlučila da pozajmi njihov stil za žensku garderobu. Počela je da populariše modele udobnih širokih pantalona za žene i nazvala ih u znak sećanja na svoje putovanje - palazzo.

Bez obzira na vaš tip tela, palazzo pantalone dodaju dašak sofisticiranosti i elegancije vašem izgledu, a jedna od najvećih prednosti jeste što figura izgleda izfuženije, a noge mršavije.

(Sensa)

BONUS VIDEO:

Kako nositi "ružne" sandale TikTok/indiaamoon