Odeća za prelazne periode nam je uvek malo izazovna. Jutra su sveža, a dani topli – nikada ne znate ni kada će kiša, a ni da li će veče biti hladno.
Međutim, ako imate nekoliko osnovnih komada odeće te prelazne nedelje vam neće biti problem, a vi ćete i dalje biti u trendu i u skladu sa modom.

1. Kožne helanke

Rana jesen ide uz nove aktivnosti a ključ je uvek – udobnost.
„Uparite kožne helanke sa rolkom, pletenim ogrtačem, kaišom i čvrstim čizmama za svaki dan ili ekstra dugačkom majicom, prslukom od veštačkog krzna i patikama“, kaže stilistkinja imidža Elizabet Kosič "Obe vaijante imaju slojeve koji se mogu koje možete skidati i oblačiti u zavisnosti od temperature.”

5 ključnih komada odeće za prelazni period za žene 50 plus.
Shutterstock 

2. Džemper od kašmira

„To je odlična opcija koja je formalnija od standardne pamučne majice, ali je i dalje laka i zgodna za nošenje“, kaže Endi Sobrato, lični stilista i konsultant za imidž. „Može se zaista kombinovati sa svime tako da ide sa farmerkama za ležerniji izgled, pantalonama za korporativni izgled, pa čak i sa suknjom ako želite da budete doterani.”
Druga opcija je kardigan kratkih rukava. „Mogu se upariti sa pantalonama za posao ili čak sa tamnim proširenim farmerkama za ležernije veče“, kaže Sobrato.

5 ključnih komada odeće za prelazni period za žene 50 plus.
Shutterstock 

3. Haljina tunika

Svi smo u potrazi za tim neuhvatljivim haljinama od leta do jeseni. Kosičeva preporuka je tunika ili maksi haljine. Leti ih nosite samo uz diskretan nakit i sandale. Zatim možete dodati hulahopke i baletanke.
„Dodajte moto jaknu za dodatnu toplinu, a zatim, kako se temperature još više spuštaju, dodajte i usku rolku ispod haljine.” Ova tehnika funkcioniše i sa drugim vrstama haljina midi dužine sa rukavima.
„Ono što je sjajno kod ovakve haljine je to što je možete obući sa štiklama, sa patikama ili čak upariti sa čizmama na jesen“, kaže ona. Tokom prelaznih sezona, sve je u svestranosti.

5 ključnih komada odeće za prelazni period za žene 50 plus_.
Shutterstock 

4. Laneni blejzer

Pred kraj leta, takođe ćete želeti da počnete da razmišljate o svetlim slojevima. „Laneni blejzer je lagani sloj koji se može nositi sa farmerkama, širokim pantalonama ili čak suknjom“, kaže Sobrato.
Nosite ga uz pantalone sa jaknom i štiklama i spremite se da krenete u grad. Ili ga obucite preko haljine za kancelariju.

5 ključnih komada odeće za prelazni period za žene 50 plus.
Shutterstock 

5. Moto jakna

Poslednji komad u vašoj capsule kolekciji treba da bude moto jakna. „Dodajte slojeve ispod, ili preko nje, i možete je kombinovati na bezbroj načina“, kaže Kosič. „Uparite sa pantalonama širokih nogavica, majicom i patikama za šik, nenametljiv izgled."

5 ključnih komada odeće za prelazni period za žene 50 plus.
Shutterstock 

(Sensa)

BONUS VIDEO: