Kako starite, možda ćete tražiti neke elegantnije načine da osvežite svoju odeću. „Imali ste vremena da kreirate prepoznatljiv stil i postignete kvalitet umesto kvantiteta, unapređujući osnove svake decenije tako da do 60. godine imate ormar pun statement komada“, kaže Elizabet Kosič, stilistkinja i osnivačica Elizabeth Kosich Styling. A najbolji način da oživite svoju garderobu je pravim modnim detaljima. 

1. Naočare za sunce
Naočare za sunce nisu samo funkcionalne, već su i odlične za stilizovanje vaše odeće.
„Važno je uskladiti naočare sa vašom odećom – možete da koristite različite boje i materijale da biste uskladili druge dodatke i odeću“, kaže Šantel Hartman Malarkei, modni stručnjak i blogerka.
Kosič napominje da ćete želeti da investirate u visokokvalitetni par koji odgovara obliku vašeg lica i odgovara vašem tonu kože.
Ne morate da zazirete ni od upadljiv okvira. Zabavne boje ili oblici mogu ostaviti još bolji utisak. "Iznad svega, zabavite se i kada pronađete savršen par, razmislite o tome da nabavite jednu boju za leto i drugu boju za zimu", kaže Kosič.

2. Torba
Uvek nam je svima potrebna jedna torba kada smo u pokretu - ona koja je i elegantna ali i funkcionalna.Ne mora da bude nešto ekstravagantno, ali bi trebalo da bude lepše od uobičajene torbe.
Nina Vargas, stilistkinja i poslovni strateg za modne brendove, predlaže da ovu torbu uzemete u neutralnoj boji poput crne, žutosmeđe, bele ili braon kako bi mogla da ide uz mnoge odevne kombinacije i da bude vaš svakodnevni dodatak. Bez obzira da li obavljate poslove ili se sastajete sa prijateljima na večeri, činićete to sa stilom, a i imaćete sve stvari koje su vam potrebne.

3. Šešir
Šeširi sa širokim obodom pomažu da vam sunce ne pada na lice — što je obavezno nakon 60 godina — ali njihov svestrani dizajn znači da su šik dodatak za svako godišnje doba. Leti izaberite slamnati panama šešir svetle boje, a zimi izaberite neku raskošniju verziju od antilopa u tamnijim nijansama. Uvek upotpunjuje izgled i odlično se slaže sa toliko komada, od farmerki do haljina.

4. Zlatni nakit
Iako nakit može izgledati kao očigledan dodatak, određeni komadi mogu podići vaš izgled na viši nivo, dok drugi mogu učiniti suprotno. Vargas kaže da je zlatni nakit svestran i da se može nositi u mnogim prilikama, od ležernog do formalnog. „Jednostavni komadi nakita koje možete kombinovati u slojevima najbolje izgledaju“, primećuje Džil Bojlan, osnivač i dizajner Soul Journey Jewelry. Za ogrlice, ona kaže da su lančići dužine oko 40 cm odlični za uklapanje bez privlačenja previše pažnje na vrat.
Ešli Tejlor, vlasnica i vodeći dizajner u Tailor Custom Rings, takođe preporučuje narukvice grivne: „Njihov jednostavan, ali sofisticiran izgled može upotpuniti različite odevne kombinacije i prilike, čineći ih pogodnim i za svečane događaje i za svakodnevno nošenje.“

5. Ešarpa/šal
Kosič kaže da je univerzalni šal za sve vremenske prilike spas. „Uvek imajte jedan spreman za fluktuacije telesne temperature, klima uređaj ili neočekivano i uživajte u njegovoj fleksibilnosti tokom cele godine.
Razmislite o ulaganju u više boja ili printova kako biste imali opcije za različite odevne kombinacije i godišnja doba.

Pogledajte galeriju za više inspiracije:

Shutterstock 5 modnih detalja koje žena preko 60 godina treba da ima

(Sensa)

BONUS VIDEO:

Teksas haljina Instagram/valerialipovetsky