Sa godinama se menjaju stilovi i ukusi, iako ne bi trebalo da postoje starosna ograničenja kada je reč o trendovima, neke stvari bolje pristaju zrelijim, a neke mlađim damama. Kada je reč o frizuri, postoje one moderne koje možete nositi celog života.

Često čujemo mišljenje da je kosa glavni ukras svake žene. Zaista, dobro odabrana boja i frizura uvek mogu da transformišu izgled, a evo koje frizure savršeno pristaju damama sa 20 i sa 50 godina:

1. Stepenasta duga kosa

"Ljubitelji duge kose treba da se odluče za stepenaste frizure. Dobro će doći u bilo kom uzrastu - ali veoma je važno poštovati pravilo slojevitosti. Ovo je izuzetno teška frizura koja zahteva i razumevanje vaših jasnih želja i kompetentan pristup od frizera. Lagane i nemarne šiške će izgledati prirodno sa ovom vrstom frizure. Obavezno napravite asimetriju - uvek je u modi i izgleda veoma elegantno", savetuje frizerka Polina Kaurova.

frizura_123888727.jpg
Shutterstock 

frizura_1108078547.jpg
Shutterstock 

2. Bob frizura

Ako govorimo o kraćim opcijama, onda bi najuniverzalnije rešenje bila bob frizura. "Reći ću vam iz iskustva, dobro izgleda ne samo na ženama različite starosti, već i na svakoj kosi, čak i ako je veoma tanka. Glavna stvar je da pravilno šišate kosu, a onda nećete imati prekomernu pompe, a sam oblik frizure će postati delikatan i mekan. A da biste dodali volumen i atraktivnost, savetovala bih vam da napravite šiške - poželjno koso ili jednostavne. Imidž će se odmah promeniti na bolje“, preporučuje frizerka.

"Sam tip boba se formira na osnovu oblika klijentovog lica, dužine vrata i ušiju. U nekim slučajevima šiške će izgledati sjajno, u ređim bob može biti bolji i bez njih. Želela bih da napomenem da će zanimljivo farbanje vašoj kosi dati još atraktivniji izgled. I nije važno da li imate 18 ili 45 godina - balejaž ili šatuš tehnika svaku frizuru čine bogatijom", objašnjava frizerka.

frizura_1460725433.jpg
Shutterstock 

frizura_510607153.jpg
Shutterstock 

3. Piksi frizura

Posebno često u zrelom dobu, žene odlučuju da ošišaju kosu što je moguće kraće. A ovo je, po rečima stiliste, veoma ispravna i "osvežavajuća" odluka! Najbolje je dati prednost stepenastoj piksi frizuri.

"Ova frizura neće učiniti da devojka od 20 godina izgleda starije i u velikoj meri će podmladiti 50-godišnju damu. Ona takođe ima tonu različitih opcija za stajling! I ovde, naravno, sve zavisi od ruku frizera kako će vas videti u ovoj "priči". Preporučujem ležernu frizuru sa nekoliko zalutalih pramenova. Definitivno će svima odgovarati", savetuje Polina Kaurova.

frizura_1554335987.jpg
Shutterstock 

frizura_167511824.jpg
Shutterstock 

(Sensa)

BONUS VIDEO:

Vanila kosa Tiktok/thefinesthairsolutions