Frizura u obliku leptira jedan je od glavnih trendova lepote ove godine. Postala je popularna zahvaljujući kombinaciji trendova šišanja iz 70-ih i moderne frizure Rejčel Grin iz serije "Prijatelji".

Šišanje "leptir frizure" je dobilo više od 4,6 milijardi pregleda na TikTok-u, a prema platformi Spate, broj upita za pretragu na mreži je porastao za više od 1.000% tokom prošle godine. Nije iznenađujuće što je sve više devojaka sa takvim frizurama počelo da se pojavljuje na ulici.

Posebnost frizure je u tome što ima mnogo slojeva: na vrhu su kraći i stoga podsećaju na krila leptira, nežno uokvirujući lice. Kratki slojevi na vrhu vode do dužih na dnu, kraći slojevi sežu do brade ili ispod, a duži slojevi sežu do ramena. Kao rezultat, ova frizura daje kosi teksturu i volumen. Dobar primer "frizure u obliku leptira" je duga kosa puna volumena Dženifer Lopez.

Još jedna karakteristika frizure je njena svestranost. "Leptir" se može nositi za stvaranje obimnih lokna ili za isticanje talasa, ili možete skupiti kosu u konjski rep i ostaviti šiške koje će nežno uokviriti vaše lice.

Šišanje je posebno pogodno za tanku i dugu kosu kojoj nedostaje volumen. Pravilnim stilizovanjem vaša kosa će dobiti lakoću i teksturu, a isto će se desiti i sa celokupnim izgledom. Ova frizura izgleda veoma romantično i prozračno i pogodna je za one koji su spremni na promene, ali ne žele da se odreknu duge kose.

Kako oblikovati "leptir frizuru"?

Ova frizura se odnosi na volumen, pa nakon što operete kosu i nanesete balzam, pripremite svoj stajling za volumen. Pene ili sprejevi za volumen korena su pogodni za stilizovanje. Dužina treba da se stilizuje četkom ili fenom da se kosa malo uvije i stvori željeni efekat.

(Sensa)

BONUS VIDEO:

Vanila kosa Tiktok/thefinesthairsolutions

https://sensa.mondo.rs/lepota-dobre-navike/pro-age/a50905/5-letnjih-frizura-koje-ce-vas-podmladiti-u-trenu.html