Bez obzira na razloge, jedan od najlakših i najefikasnijih načina da izgledate mlađe je promena frizure. Kosa je jedan od najuočljivijih delova našeg imidža. Prava frizura može istaći vaše najbolje osobine, sakriti najmanje omiljene osobine i pomoći vam da izgledate i da se osećate mlađe.
Spremite se za putovanje u svet lepote i otkrijte kako možete da izgledate i osećate se kao najbolja verzija sebe sa pravom frizurom - ovo su frizure - koje podmlađuju!

Asimetrični bob: frizura koja pristaje skoro svakoj ženi i razigrano je podmlađuje

Asimetrični bob je frizura koja izražava karakter, ličnost, eleganciju i samopouzdanje. To je kreativan stil koji je uvek lepo videti na ženama starijim od 40 godina. Ovu frizuru karakteriše to što je na jednoj strani kosa kraća, a na drugoj je izdužena do brade. Asimetrični bob je više od modnog izbora – to je izjava o samopouzdanju i poznavanju sopstvenih crta lica. Asimetrični bob je takođe veoma raznovrstan - možete ga nositi elegantno i ravno za sofisticiraniji izgled ili dodati nekoliko talasa za opušteniji i razigraniji izgled. Ova frizura je idealna za žene svih uzrasta, jer daje osećaj lakoće i mladosti.

5 letnjih frizura koje će vas podmladiti u trenu.
Shutterstock 


Piksi frizura: puna energije

Piksi frizura je smela, dinamična i puna energije. Ova kraća frizura idealna je za žene koje se ne plaše da se istaknu i izraze svoju ličnost. Piksi frizuru karakteriše kratka, često teksturirana kosa koja oblikuje lice i naglašava crte lica. Piksi frizura je više od modnog izbora – ona je izraz samopouzdanja i individualnosti. Piksi frizura je takođe veoma raznovrsna – možete je nositi glatku i uglađenu za sofisticiraniji izgled ili dodati malo teksture za opušteniji i razigraniji izgled.

5 letnjih frizura koje će vas podmladiti u trenu.
Shutterstock 

Duga talasasta kosa: uvek u trendu

Duga talasasta kosa je simbol ženstvenosti, elegancije i slobode. Ova frizura je idealna za žene koje cene prirodan izgled i žele da istaknu svoju romantičnu stranu. Dugu talasastu kosu karakteriše njena dužina i meki, prirodni talasi koji daju volumen i pokretljivost. Duga talasasta kosa je više od modnog izbora – ona je izraz opuštenosti i ljubavi prema prirodnom izgledu. Duga talasasta kosa je takođe veoma raznovrsna - možete da je nosite za opušteniji izgled ili da je podignete u visoku punđu ili pletenicu za uredniji i sofisticiraniji izgled. 

5 letnjih frizura koje će vas podmladiti u trenu.
Shutterstock 


Kosa srednje dužine sa razdeljkom u sredini: elegantna i opuštena

Ova frizura je idealna za žene koje traže ravnotežu između duge i kratke kose i žele da istaknu simetriju svog lica. Kosu srednje dužine sa razdeljkom na sredini karakteriše dužina koja seže do ramena ili malo niže i razdeljak na sredini koji naglašava simetriju lica. Ova frizura je idealna za žene koje cene jednostavnost i eleganciju, a istovremeno žele da istaknu crte lica.

5 letnjih frizura koje će vas podmladiti u trenu.
Shutterstock 

Kratke lokne: idealna za žene koje žele da izraze svoju razigranu stranu

Ovu frizuru karakterišu kratke, čvrsto uvijene lokne koje daju volumen i teksturu dok ističu crte lica. Ova frizura je idealna za žene koje se ne plaše da budu u centru pažnje i koje cene dinamiku i jedinstvenost.
Kratke lokne su takođe veoma raznovrsne - možete ih nositi prirodno za opušteniji izgled ili dodati neki proizvod za definisanije kovrdža. 

5 letnjih frizura koje će vas podmladiti u trenu.
Shutterstock 

 (Sensa)

BONUS VIDEO:

Talasi u kosi su najtraženija frizura proleća Retro frizura iz pedesetih sada je dobila svoju modernu verziju, a ovaj stil dobro stoji i ženama u tridesetim i onim od 40 i više godina. Tiktok/hunterdestin