Iako je u današnje vreme imperativ ostati mlad – sazrevanje je fantastično putovanje za sve nas. Sa godinama dolazi mudrost i prihvatanje sebe koje nam omogućava da se okrenemo ka sebi i ritualima brige koji će učiniti ne samo da se osećamo lepo već i da izgledamo blistavo.
Godine donose mnoge izazove, a za mnoge žene, i ne tako prijatno suočavanje sa odrazom u ogledalu. Važno je da znamo da uvek možemo sebi da pomognemo i da podržimo svoj organizam da optimalno funkcioniše kako bi što duže naše telo i koža zadržali vitalnost, jedrinu i što je najvažnije – funkcionalnost. Ukoliko želite da smanjite znakove starenja i povratite mladolik izgled, predlažemo 5 načina na koje to možete učiniti sa lakoćom i radošću.

1.Oh, da! Izbalansirana ishrana

Mi smo ono što jedemo! Izbalansirana ishrana nije restriktivna dijeta već najprirodniji način da vaše telo, a samim tim i koža dobiju neophodne hranljive materije za potpunu vitalnost. Dovoljne su samo malo korekcije koje će izbalansirati vašu ishranu. Razmišljajte o antioksidansima, vitaminima i mineralima koji mogu značajno da utiču na zdravlje i izgled vaše kože. Ubacite u svoj jelovnik zeleno lisnato povrće, bobičasto voće, nemasne proteine i integralne žitarice kako biste svojoj koži obezbedili esencijalne hranljive materije. Još jedan divan izvor nutrijenata za vaše telo i kožu su omega-3 masne kiseline koje možete pronaći u lososu i orašastim plodovima. Grašak i smenke su takođe izvrstan izvor proteina koji su jako važni za žene posle 40. godine. Važno je da izbegavate striktne dijete i da uvedete dnevni ritam obroka koji vama prija.

2. Hidratacija

Voda je neizmerno važna za stotine vitalnih funkcija koje svake sekunde pokreću naše telo. Budući da je voda jedan od ključnih faktora života ne treba da čudi da se posledice blage dehidratacije vrlo brzo vide i osećaju. Neke simptome čak i ne povezujemo sa hidriranošću, na primer, glavobolje, konfuziju, nervozu, pad energije… Nedovoljna hidriranostje takođe lako uočljiva i na koži. Siv i beživotan ten bez sjaja poprilično jasno mogu da ukazuju na nedovoljnu hidriranost kože koja je neophodna kako bi omogućila optimalan protok hranljivih materija. Nedostatak vlažnosti u koži smanjuje i cirkulaciju krvi te koža prestane da ima zdravo rumenilo i sjaj. Pravilnu hidrataciju obezbeđujemo preko tečnosti koju unosimo ali i uz odgovarajuću negu i zato je važno da naš izbor budu preparati koji omogućavaju maksimalan stepen hidratacije.

LANCOME RENERGIE HCF TRIPLE SERUM
Promo 

3. Higijena sna

Da, da, živimo ubrzano i svima nam nedostaje bar po dva sata u toku dana da uradimo sve što smo zamislili. Ali najbolji način da dobijemo na vremenu je da budemo zdraviji, brži, vitalniji i efikasniji, a to nam obezbeđuje dobar san.
Kako starimo dolazi i do promene u radu hormona što dodatno može da remeti naše navike u spavanju i zato je važno da uvedemo svakodnevne rutine koje će nam omogućiti naš “beauty sleep”. Napravite jasan plan u odnosu na svoje obaveze i potrudite se da svaki dan ležete i ustajete u isto vreme. Izbacite sve elektronske uređaje iz spavaće sobe. Sat vremena pre odlaska u krevet pokušajte da se relaksirate i bavite nekom opuštajućom aktivnošću: meditirajte, čitajte knjigu, popijte umirujući čaj. Potrudite se da organizujete svoj san, odnosno da legnete i ustanete u isto vreme svakog dana.

4. Nega kože

U kombinaciji sa uravnoteženom ishranom, dobrim snom i hidratacijom – kvalitetna nega kože je neizmerno važna. Naravno, izbor je veliki, a potrebe kože su specifične i zato je važno da odaberemo rutinu dnevne nege koja će na najbolji način da podrži vitalnost kože i mladolik izgled. Najbolji saveznici kože u borbi protiv starenja su peptidi, jer deluju na sve slojeve kože. Peptidi imaju tri vrste funkcija: isporučuju minerale u kožu i tako jačaju kolagen, elastin i druge strukturne proteine koji čine kožu čvršćom i punijom; usporavaju prirodne procese kojima se gubi kolagen; šalju poruke delovima kože kako bi podstakli regeneraciju.

Ove moćne peptide možemo pronaći u novoj Lancôme Rénergie H.P.N. 300-Peptide kremi. Ova nova revolucionarna krema sadrži preko tri stotine vrsta peptida u kombinaciji sa hijaluronskom kiselinom i niacinamidom. Peptidi se dobijaju iz tri biljke bogate proteinima: seme lana, lupine i graška.

Lancome RENERGIE H.P.N. Ultra Cream
Promo 

Nikako ne smemo da zaboravimo upotrebu seruma u svakodnevnoj nezi kože, koji su sve popularniji zbog visokih procenata aktivnih materija koje sadrže. Fantastičan izbor je Lancôme Rénergie H.C.F. Triple Serum. Ovaj efikasan serum doprinosi poboljšanju volumena kože, nezi bora i tamnih mrlja zahvaljujući revolucionarnoj formuli koja u jednoj trostrukoj dozi ujedinjuje tri aktivna sastojka koji su poznati po svojim komplementarnim efektima na znakove starenja kože, a do sada su se smatrali nekompatibilnima: hijaluronska kiselina, vitamin C + niacinamid i ferulinska kiselina. Ova tri dermatološki aktivna sastojka se kombinuju sa glukopeptidima iz ekstrakta lanenih semenki, ključnih i prepoznatljivih sastojaka proizvoda iz asortimana Rénergie.

LANCOME_RENERGIE_HCF_TRIPLE_SERUM.
Promo 

5. Opuštanje

Vitalnost, bistrina uma, radost i sjaj u očima koje tako često povezujemo sa mladošću su nam uvek na dohvat ruke – dovoljno je da donesemo svakog dana odluku da se posvetimo sebi. Vreme koje ćemo odvojiti za opuštajuće prakse koje nama prijaju su izuzetno važne kako bismo mogli da budemo u kontaktu sa sobom, sa svojim mislima i emocijama i kako bismo umesto reaktivnosti uvek mogli da izaberemo kako ćemo da kreiramo svoj život. Jer ne zaboravite, život jeste naša kreacija – samo mi možemo da donesemo odluku kako ćemo se osećati, misliti i kakav doprinos ćemo biti drugima. Mladost nije samo stvar izgleda već neiscrpne snage radosti koju nosimo u sebi!

LANCÔME RNG HCF
Promo 

 Sensa