Ako imate kovrdžavu ili talasastu kosu, onda znate koliko je neophodno da se posveti vremena stilizovanju. Proces oblikovanja kose na prirodan način može biti spor, ali je znatno bolji nego da gorite kosu raznim uređajima. Ovo su 3 načina da poboljšate volumen i zdravlje kose.

1. Koristite masku za kosu

Rutina održavanja kovrdžave kose je veoma bitna jer zahteva više posvećivanja od obične. Adekvatnom negom održavate hidrataciju kose. Prema stručnjacima bolje je da se odlučite za masku umesto za tradicionalni balzam.

Maske za kosu služe da zadržavaju hidrataciju, jačaju vlas kose i štite od lomljenja i oštećenja. Kovrdžava kosa je sklonija pucanju od drugih tipova kose, tako da je važno da počnete da imate kvalitetnu rutinu.

2 . Ne štedite na proizvodima za stilizovanje

Najbolji način da pustite da se vaše lokne osuše na vazduhu bez gubitka volumena je da koristite proizvode za stilizovanje nakon što operete kosu. Stručnjaci preporučuju da počnete sa maskom koja će učiniti kosu hidriranom i mekanom, a zatim da nanesete kremu za definisanje lokni.

3. Vodite računa o sastojcima

Sastojci koje treba da koristite za stilizovanje su, infuzije ili kompleksi pirinča i bilo šta bez parabena i sulfata, piše sajt Mind Body Green.

Saznajte kojih 6 navika uzrokuju opadanje kose.

BONUS VIDEO:

Tonik za masnu kosu koji produžava vreme između pranja Tiktok/@mattrandon

Sensa/A.S.