Iz sezone u sezonu, dizajneri, šminkeri i frizeri crpe inspiraciju iz prošlih epoha. Nakon nekoliko godina ludila za stilom dvehiljaditih, estetika šezdesetih se vratila u modnu arenu. Mini trapezaste haljine, grafički printovi, debele štikle... Još jedna na karakteristika tog doba je prepoznatljiva frizura Brižit Bardo sa dugim, gustim šiškama. Upravo su šiške francuske filmske ikone predmet želje mnogih ljubitelja mode ove sezone. A šta su to Bardo šiške, kome stoje i kako se prave?

Za razliku od debelih ravnih šiški koje su sada moderne, Bardo šiške su veoma obimne i slojevite. Trebalo bi da pokriju celo čelo i da imaju neujednačen rez: bukvalno su nekoliko milimetara kraće u sredini i duže sa strane, kod slepoočnica. Kakvu god kosu da imate, možete da isečete šiške – debele i teške, tanke, čak i porizne.

Osim toga, BB šiškama možete da ukrasite skoro svaku frizuru: različite oblike boba ili dugačke lokne. Da biste dodali teksturu frizuri, preporučujemo da dodate slojeve i stepene koji će vam uokviriti lice i zaokružiti frizuru. 

Ovakve šiške trenutno nose tri slavne modne ličnosti - Lana del Rej, Džulija Roberts i Selena Gomez. Moderne šiške na svakoj od njih izgledaju drugačije, ali su i podjednako šik.


Pre nego što odlučite da isprobate trendi šiške, imajte na umu: one moraju da se stilizuju, i to uopšte nije teško. U tome će vam pomoći fen za kosu sa četkom (manjeg prečnika) ili stajler - sve zavisi od toga šta ste navikli da koristite. Šiške možete postaviti ravno, dodajući volumen u korenu, ili lagano savijati krajeve u različitim pravcima. Bez obzira na to koju opciju izaberete, potrebno vam je samo nekoliko alatki i malo veštine. I to je to, ulazite u eru u kojoj je Brižit Bardo bila filmska i stilksa ikona.

BONUS VIDEO:

ŠIŠKE LEPŠE, KOSA IMA VEĆI VOLUMEN instagram/melisekrem

Sensa/Z.A.