Postoji razlog zašto toliko zabava, tema i modnih trendova je inspirisano baš osamdesetim godinama. One su definitivno obeležile jedno od najkreativnijih doba, zato i predstavljaju stil koji možete prepoznati u trenu.

Stručnjaci tvrde da su ponovo zavladale, vintidž je i te kako sada akutelan. Nema potrebe za skupim kupovinama jer već sve te stvari imate u ormanu.

Pre nego što zaronite u najveće modne trendove 80-ih, važno je razumeti odakle su došli — a to je počelo 70-ih. Ikone stila decenije, kao što su Džejn Birkin i Pati Smit, uvele su hipi, boho eru, ispunjenu lebdećim haljinama, smelim dezenima, zvoncaricama i mini suknjama.

Široka odela sa naramenicama

Odela i preveliki blejzeri sa jastučićima za ramena su bili pioniri tokom 80-ih. Ovaj glavni modni trend je postao popularan kada su žene po prvi put masovno ušle u korporativnu radnu snagu.

Boki odela su postala uniforma za pop-kulturne reprezentacije zaposlenih žena, od Melani Grifit u Working Girl do Dajan Kiton u Babi Boom-u.

Farmerke sa visokim strukom

Do 80-ih, skoro svi su se navikli na teksas, koji su žene prve nosile 30-ih godina. U novoj deceniji, siluete visokog struka su vladale. Danas se kroj ponekad naziva i Mom farmerkama i predstavljaju još uvek jedan od najmodernijih modela.

Izbledele farmerke

Da bi se dobio ovaj izgled, teksas se pere hlorom da bi se postigla izbeljena boja. Popularni modni trend pokrenuli su surferi u Kaliforniji tokom 60-ih, ali nije postao sinonim za deceniju sve do 80-ih. Tada su hard rok i hevi metal muzičari počeli da koriste ovaj stil.

Danas možete da nosite farmerke sa belom majicom. A ako zaista želite da se posvetite izgledu, postoji mnogo teksas jakni koje možete upariti sa farmerkama.

Spandeks 

Instruktorka aerobika Gilda Marks pokrenula je ludilo za Spandek-om kada je tražila odeću za svoju A-listu klijentelu u svom fitnes studiju u Los Anđelesu. Naišla je na donekle novoizmišljeni sintetički materijal i koristila ga za trikoe, koje su već nosile plesačice. U godinama koje su usledile, sintetički materijali su se širili kroz fitnes industriju - a sada je cela decenija povezana sa rastezljivom neonskom opremom za vežbanje.

Korset pojas

Takođe možete da odlučite da svoj kaiš inspirisan 80-im zadržite malo aerodinamičnijim uz opciju korseta. Danas su popularni, ali imaju svoje korene iz prošlih decenija.Možete ga uklopiti uz košulju i farmerke, ali i uz razne kombinacije sa suknjama i haljinama.

Velike minđuše

Minđuše tokom 80-ih bile su bitne koliko i kosa! „Iako su naušnice uvek elegantne, budite odmereni kada usvajate ovaj trend tako što ćete prvo razmotriti svoj stil. Male i delikatne crte lica su najbolje sa izrazitim minđušama srednje veličine koje na odgovarajući način uokviruju lice, dok su kvadratna i okrugla lica bolja sa ogromnim veličinama.“ Nikada ne možete pogrešiti sa alkama. 

Rukavice bez prstiju

Oni mogu da liče na kostim Madone, ali mogu da funkcionišu i u svakodnevnom životu. „Delimično romantične, delimično rokenrol rukavice bez prstiju ponovo su u modi.  Stavite krupne narukvice ili prstenje na vrh da biste još više dočarali 80-e.

Grejači za noge

Oni imaju praktičnu svrhu: da održavaju mišiće plesača toplim dok vežbaju. Međutim, kao i Spandek, šira javnost ih je pokupila 80-ih, obično u jarkim bojama, piše sajt Best life.

Saznajte koje su košulje najmodernije ovog leta.

BONUS VIDEO:

Prolećna modna kapsula Instagram/treatingthestreetslikearunway

Sensa/A.S.