Na prvi pogled, odeća je svakodnevni atribut našeg života. Skoro svaka osoba ima stvari u svom ormanu za sve prilike: posao, dom, posebnu priliku ili sportski događaj. Važno je napomenuti da uz pomoć odećemožete pokvariti ili naglasiti svoj izgled. Evo šta treba da smanjite prema stručnjacima da biste postigli mlađi izgled.

Manje nosite crnu boju

Naravno, crna je nezamenljiva boja i veoma je teško isključiti je iz garderobe. Prikladna je za svaku situaciju i pruža eleganciju, ali u isto vreme ova boja vizuelno dodaje nekoliko godina.

Crna boja bledi i čini nesavršenosti kao što su bore izražajnijim. Preporučuje se da u svoju garderobu dodate svetle boje i pastelne nijanse.

Pratite modne trendove

Modu ovih dana diktiraju mladi. Ako želite da izgledate mlađe, ne plašite se trendova. Uvek vredi isprobati ih. Iznenadićete se koliko ove stvari mogu učiniti da izgledate mlađe.

Ne skrivajte se u zatvorenoj odeći

Tokom godina, mnoge žene pokušavaju na sve moguće načine da sakriju svoje obline dugim suknjama, rukavima i kragnama, čime svoje godine čine samo očiglednijim. Nemojte se stideti da pokažete svoju snagu.

Glomazan nakit zamenite minimalističkim

Masivni nakit izgleda elegantno i statusno, ali je povezan sa godinama. Tanak, elegantan nakit pomoći će vam da svom izgledu dodate svežinu i šarm.

Cipele sa potpeticom su odličan izbor

Što su vaše cipele jednostavnije i ležernije, izgledate starije. Ovo se uglavnom odnosi na cipele sa ravnim đonom. Patike su možda udobne, ali ako vam je važno da izgledate mlađe, štikle će vam uvek pomoći da postignete svoj cilj.

Ne nosite retro stvari bez modernih detalja

Svi znamo da je moda ciklična i da se sve vraća, ali to ne znači da se morate u potpunosti obući vintidž. Ovo može učiniti da izgledate 10 godina starije. Važno je kombinovati retro elemente sa modernim.

Ne nosite široku odeću bez forme

Kako stare, mnoge žene imaju potrebu da se kriju u ogromnim, bezličnim džemperima i jaknama. Ako pokušate, na primer, da pokrijete butine, ruke ili stomak na taj način, zapravo postižete suprotan efekat i izgledate deblje i starije.

Ne nosite kardigane

Iako je to udoban način da se zagrejete, kardigan jednostavno ne daje pravi oblik vašoj figuri. Da stvar bude još gora, vezivanjem ili kopčanjem džempera u struku vaše obline će izgledati veće i izgledati punije. Poželjniji su sako, jakna ili duks.

Koristite prirodniju šminku

Tone kozmetike, konturiranja, tamnog rumenila i drugih previše očiglednih tehnika šminkanja dodaće vašem izgledu pet ili čak deset godina. Guste teksture podloge i mnogo slojeva kozmetike samo naglašavaju nesavršenosti kože. Prirodnija šminka u suptilnim nijansama će delovati bolje, piše sajt Wday.

Saznajte da li imate aristokratski izgled.

BONUS VIDEO:

Prolećna modna kapsula Instagram/treatingthestreetslikearunway

Sensa/A.S.