„Jasno vidim kako se menjam. Starenje se dešava svima. Čim to prihvatite, oslobađate se tereta“, rekla je Mišel Fajfer, čuvena glumica koja je zagazila u 66. godinu. Favorizirajući prirodne proizvode koje promoviše kao deo svoje rutine, ističe važnost onih koji sadrže što manje sastojaka, ne ugrožavaju životinje i nisu štetni po životnu sredinu.

Bez parabena su i ne izazivaju alergije, sa jasnom listom koja pokazuje providnost sastojaka, a nedavno je razvila i sopstveni parfem po ovom receptu. Iako je svesna da ima još dosta prostora za razvoj čiste kozmetik , ona takođe shvata da su, nažalost, veoma rasprostranjene one čiji sadržaj naizgled trenutno poboljšava izgled i daje zapanjujuće rezultate.

Njena svakodnevna nega kože je zaista osnovna. Kako iskreno kaže, njena koža je veoma osetljiva, pa kada nađe nešto što joj pristaje, ne odstupa od toga:

„Nijedan proizvod nisam menjala više od deset godina. Za mene se briga svodi na dobro čišćenje i hidrataciju. Ipak, dodaje da u torbici uvek ima korektor da smanji vidljivost fleka i ujednači ten.

Posvećena prirodnom procesu starenja, zahvaljujući kojem odbija da se pretvori u „voštanu figuru“, Mišel Fajfer ističe da za nju pronalazi lepotu u sebi i drugima u karakteru koji dolazi od pojedinca. Ali, ne gleda ni na one koji se iz ličnih razloga odlučuju na ispravke, smatrajući da je to stvar izbora i pravo svakog da odlučuje za sebe.

Liniju duguje i veganskoj ishrani, zahvaljujući kojoj se oseća zdravije i izbegava unošenje toksina u organizam.

„Zaista sam primetila razliku na svojoj koži nakon što sam postala potpuno vegan. Iako u mom slučaju to smatram izvesnom sujetom jer što sam starija, pokušavam da produžim život na ovaj način“, objašnjava ona, zaključujući da je svesna koliko se svi nadamo nekom magičnom rešenju procesa starenja, ali osim dovoljno sna, zdrave ishrane i vežbanja, ništa drugo nije dovoljno korisno.

Saznajte kojih 7 stvari otmena žena nikada ne nosi.

BONUS VIDEO:

Greške koje čine da lice izgleda starije TikTok/isabelle.lux

Sensa/A.S.