Leto je vreme slobode i prirodne lepote, a niko nije poznatiji po kvalitetu i šarmantnoj jednostavnosti od Francuskinja. Otkrivamo kako postižu blistav i čist ten i održavaju svež i mladalački izgled tokom vrelih, sparnih dana
Od minimalističke šminke do osnovnih potrepština za zaštitu od sunca, Francuskinje ne mogu bez ovih kozmetičkih proizvoda, koji su osnovni deo njihove svakodnevne rutine lepote, a saveznici su im u podnošenju visokih temperatura i stalno prisutnoj vlažnosti letnjih dana.

SPF krema

Jasno je da je ovo proizvod koji je svima prva kozmetička asocijacija na leto jer bi na prvom mestu trebalo da bude zaštita kože od štetnih UV zraka. Međutim, važno je obratiti pažnju i na lice kako ne bi došlo do pojave fleka, posebno u predelu čela. Stoga Francuskinje koriste i hidratantne, nemasne kreme sa visokim nivoom zaštite. Uostalom, svakodnevna upotreba kreme za sunčanje takođe sprečava prerano starenje, pa je posebno korisno da to postane nova, omiljena navika.

shutterstock_2254241127.jpg
Shutterstock 

Micelarna voda

Formulisan je da bude nežan prema koži. Ne sadrži agresivne sastojke poput alkohola ili sapuna koji mogu iritirati kožu, što ga čini pogodnim za sve tipove kože, uključujući i osetljivu. Takođe sadrži micele, male čestice koje privlače i hvataju nečistoće, ulje i šminku sa površine kože, delujući kao magnet; hvatanje nečistoća i omogućavanje lakog uklanjanja bez potrebe za trljanjem.

Mnoge formulacije micelarne vode sadrže hidratantne sastojke kao što je glicerin, koji pomaže u održavanju vlažnosti kože, što je posebno korisno tokom letnjih dana, i može pomoći koži koja je prirodno suva na dnevnoj bazi.

shutterstock_671755108.jpg
Shutterstock 

Hidratantni mist

Prema verovanjima Francuskinja, maglica u spreju za lice je neophodna za svežu i očuvanu kožu tokom letnjih vrućina, a posle konsultacija sa stručnjacima poput farmaceuta, često posežu za onim koji potiče iz prirodnih izvora i obogaćen je mineralima i antioksidansima. Mist ne samo da umiruje kožu, već je i hidrira. Ako se često šminkate, izaberite onu koja je tonizira i učvršćuje, a istovremeno neguje kožu.

Suvo ulje

Čini se da su Francuskinje majstralne u postizanju blistave kože, a jedan od proizvoda na koji se oslanjaju tokom letnjih meseci je suvo ulje koje koža brzo upija ne ostavljajući mastan ili lepljiv osećaj i idealno je za svakodnevnu upotrebu, a može i koristiti za kosu i nokte.
Mnoge formulacije suvog ulja sadrže prirodne antioksidante, kao što su vitamin E i esencijalne masne kiseline, koji pomažu u borbi protiv slobodnih radikala, smanjujući znake starenja i poboljšavajući zdravlje kože. Takođe može pomoći u smanjenju pojave ožiljaka, strija i hiperpigmentacije.

shutterstock_1386982622.jpg
Shutterstock 

Tonirana hidratantna krema

Umesto teške podloge, Francuskinje se tokom letnjih meseci odlučuju za laganu hidratantnu kremu. Ovaj višenamenski proizvod pruža čistu pokrivenost dok hidrira kožu za prirodan, blistav ten. Većina ovih krema sadrži sastojke kao što su hijaluronska kiselina, glicerin ili prirodna ulja koja pomažu u zadržavanju vlage u koži. Pogodni su za sve tipove kože, uključujući suvu, masnu, kombinovanu i osetljivu kožu. Postoje formulacije posebno razvijene za specifične potrebe kože, kao što su matirajuće kreme za masnu kožu ili dodatno hidratantne kreme za suvu kožu.

Zbog svoje lagane teksture, tonirane hidratantne kreme imaju manje šanse da zapuše pore u poređenju sa teškim puderima, što može smanjiti rizik od izbijanja i iritacije. Pre nego što upotpunite svoju kozmetičku torbicu ovim osnovnim saveznicima za letnju negu kože, takođe biste mogli da budete inspirisani još jednom zdravom navikom Francuskinja. Okruženi smo mnogim proizvodima i ponekad je teško odvojiti vreme da istražite sve prednosti koje se nude i kako one zaista utiču na vaš tip kože. Francuskinje i za to imaju rešenje – razgovor sa stručnjacima, posebno farmaceutima koji će uvek moći da vas upute i daju savet pri izboru proizvoda. Na kraju krajeva, svaka situacija je pogodna za učenje, posebno kada je posredi briga o sebi.

BONUS VIDEO:

LEPA PUNĐA OD KOSE SREDNJE DUŽINE Instagram/luxuryhairstyle1

Sensa.story.hr/Z.A.