Kao i Francuskinje, Italijanke su poznate po besprekornom stilu. Zato se od njih definitivno ima šta naučiti, posebno kada živa u termometru prelazi 30 stepeni. Italijanke, kao niko drugi, umeju da izgledaju moderno čak i na tako nepodnošljivoj vrućini. Leta 2024. Italijanke se oslanjaju na 5 trendova.

Bele platnene pantalone

Prva stvar koju treba nabaviti jesu bele platnene. Italijanke se najčešće oslanjaju na modele opuštenog kroja i visokog struka: oni ne izazivaju nelagodnost pri nošenju i odlično sakrivaju moguće nedostatke figure. Stroge opcije odela su odlične za kancelariju, a opuštene sa elastičnom trakom ili kanapom za šetnju. A za posebnu priliku, možete birati svilene pantalone: one lako mogu zameniti suknju. Italijanke nose beli donji deo u totalnom izgledu. Impresivno i idealno za vrućinu.

Potpuno crno

Uz beli total look, Italijanke vole da nose i crno od glave do pete. Ali važno je odabrati pravi materijal. Da bi vam bilo udobno u tamnoj odeći na vrućini, najbolje je da se oslonite na prozračne platnene komade. Na primer, kombinujte sada modernu suknju A-kroja sa romantičnom bluzom s vezicama. Ili nosite crne platnene pantalone uz košulju. Možete da upotpunite odeću torbom od slame i udobnim japankama.

Velike naočare za sunce

Garderoba italijanske žene nije potpuna bez naočara za sunce. A one više vole da nose zaista primetne velike naočare, koje ukrašavaju svaki izgled i deluju kao stilski akcenat. Italijanke takođe često biraju naočare sa sočivima kontrastnih boja. Sada su posebno popularne opcije sa providnim debelim okvirima.

Marama

Šta je sa pokrivačem za glavu? Omiljeni dodatak Italijanki, ali i Francuskinja, jeste elegantna marama u stilu šezdesetih. A često se oslanjaju i na ešarpe sa printom. Sa trenutno u trendu leopard printom, klasičnim geometrijskim ili romantičnim cvetnim.

shutterstock_1361130305.jpg
Shutterstock 

Čvor marame može se nalaziti i napred i pozadi - u zavisnosti od toga šta vam se sviđa.

Negliže haljina od svile

Omiljena haljina Italijanki je u stilu donjeg rublja. Uz ogrlicu ili bez nje - sve zavisi od vaših želja. Ove žene biraju haljine bilo koje dužine i nose ih bukvalno svuda i sa svime. Kada je hladno, preko njih nose jakne ili košulje, a po toplom jednostavno kombinuju sa udobnim sandalama. I izgledaju veoma ležerno i elegantno.

BONUS VIDEO:

Pravilo 333 za stilizovanje Instagram/treatingthestreetslikearunway