Haljina je idealni komad za leto, pa ukoliko krećete u potragu za ovim komado odeće, a niste još zadovoljni svojom figurom, onda treba da birate haljinu koja će vam biti letnji saveznik. A to znači - nikako džak haljinu, jer vas ona neće sakriti, nikako uzanu i pripijenu haljinu, ta vas neće suziti. Zapravo treba da izbegavate tkanine koje naglašavaju stomak, a glavna opasnost je trikotažni pamuk ili pak haljina u pogrešnoj veličini. Naglasak treba da stavite na deo tela kojim ste zadovoljni i da moel bude sečen tmo gde ste najtanji.

1. Haljina prsluk

Za svakodnevni posao idealna je prsluk od tkanine koja zadržava svoj oblik. Materijal može biti deblji pamuk, glatki lan itd. 

2. Haljina na preklop

Haljine na preklop su idealne za ovu problematiku – dve strane stvaraju strukturu u predelu struka, a u toj oblasti se formira dvostruki sloj materijala kroz koji je nemoguće videti nedostatak. 

shutterstock_2417469015.jpg
Shutterstock 

3. Haljina sa čvorom

Jedna od varijanti haljine na preklop jeste model sa čvorom. Tkanina se ne preklapa, već se jednostavno drapira.

4. Haljina visokog struka

Postavljanje struka više od anatomskog, iznad stomaka – dobra je strateška odluka, ali je ponekad zaseni jedna mala nijansa... Izbegavajte modele sa veoma punim suknjama.

5. Tkanine koje stvaraju optičku iluziju

Vizuelni efekti će vam pomoći da prilagodite skoro svaki kroj nijansama vašeg struka. Prvi efekat jesu uspravne pruge.

Kolor blok može "nacrtati" ispravne linije koje će prikriti nabore. Važno je samo pravilno rasporediti blokove boja.

BONUS VIDEO:

Moderna haljina 2024 tiktok/@__jasminenguyen

Sensa/Z.A.