U zavisnosti od vašeg stila, možda imate različite ideje o tome šta znači oblačiti se tako da impresionirate druge. Jedan od ovih pristupa je, međutim, poznat kao „oblačenje snage“, taktika koja se najbolje koristi kada želite da prenesete svoje samopouzdanje onima oko vas.

Obično se koristi na radnom mestu, ali to svakako nije jedina sfera u kojoj želite da izgledate i osećate moćno. Dakle, ako ste se ikada zapitali kako da se obučete, stilisti imaju neke preporuke.

Oblačenje za uspeh nije samo za one koji misle na karijeru. Garderoba je jedno od naših najmoćnijih oruđa za zapovedanje, privlačenje i ubeđivanje, što svako može da iskoristi,“ kaže sertifikovani stilista za imidž Elizabet Kosič.

Počinje usklađivanjem garderobe sa namerama, zatim poznavanjem boja, linija, oblika i silueta koje najbolje podržavaju vašu liniju.

Postoji nekoliko definicija moćnog oblačenja, ali ono je počelo kao trend za žene na radnom mestu 70-ih i 80-ih godina. U to vreme, to se možda sastojalo od tipičnih odela i jastučića za ramena kako bi se postigao ozbiljan izgled, ali danas žene imaju drugačiji pristup.

Razmotrite boje

Prema stručnjacima duboke, tamne boje pokazuju autoritet i moć. Ali iako ste možda pod utiskom da morate da se udaljite od živih boja, to nije nužno slučaj.

Svetle boje su asertivne, ali ne preterujte“, upozorava Kosič. „Hladne nijanse imaju tendenciju da budu rezervisane i zastrašujuće, dok monohromatski od glave do pete produžava, jača i predstavlja vrhunsku moć garderobe.“

Integrišite različite tkanine

Tkanine su još jedna stvar koju treba imati na umu kada želite da odate utisak snažne ličnosti. „Čak i tekstura materijala prenosi poruku“, navode stručnjaci. „Glatke, oštre i sjajne ivice predstavljaju ozbiljne i uglađene osobe, dok tkanine sa teksturom i šare stvaraju pristupačniju i mekšu sliku.“

Ne zaboravite detalje

Možda već imate nekoliko čvrstih, moćnih komada, ali da biste zaista podigli izgled, morate razmisliti o kroju i dodacima, odnosno detaljima.

Kada je reč o dodacima, Kosič preporučuje da ih koristite kao fokusne tačke. „Da biste uokvirili lice, pokušajte sa izrazitim minđušama, smelim usnama ili kratkom ogrlicom.

Naočare su još jedan moćan alat koji govori mnogo sa vrlo malo, pa izaberite teške i ugaone okvire za studiozan i ozbiljan moćan izgled“, predlaže ona. „Ako je cilj da pokažete svoj oblik, privucite pažnju na struk kaišem, V-izrezom ili rukavom dužine tri četvrtine, piše sajt Best life.

Saznajte kako da budete u trendu, a da ne kupite ništa novo.

BONUS VIDEO:

Prolećna modna kapsula Instagram/treatingthestreetslikearunway

Sensa/A.S.