Kada počne da se bliži 50. rođendan, mnoge žene misle da će ovaj period života biti izazovan i teži. Ali, kada ih već vidite na proslavi 52, shvatate da sijaju, blistaju i da nikada nisu bile srećnije.

Uglavnom se srednje godine povezuju sa starenjem, menopauzom, talasima vrućine, gubitkom energije - ovo su sve zablude, ne smete dozvoliti da vas opterećuju.

Sve ovo je mit, jer nakon 50-e život dobija jedan sasvim novi, zabavniji i uzbudljiviji smisao. Zapravo, svako doba može biti neverovatno ako se prema životu postavite sa pozitivnim stavom i svaki novi dan doživljavate kao dar sudbine.

Zašto su 50-e godine fantastične za svaku ženu - donosimo vam 2 osnovna razloga, a zapravo ih je mnogo više:

1. Sa 50 godina život je u punom jeku - Mnoge žene upoređuju ih sa tinejdžerskim godinama. I ovo nije slučajno. Uostalom, sa 50 godina ponovo se nalazimo na "rolerkosteru". Govorimo o brzim promenama hormonskog nivoa, promenama raspoloženja itd. I kroz sve ovo treba proći bistre glave i srca koje se ne umara od sanjarenja i verovanja. Ipak, ove godine su još zabavnije i srećnije, jer ste sada naoružani "oklopom iskustva", tako da možete hrabro osvajati nove visine i hrabro sanjati o svemu. U ovom divnom dobu ste nežniji prema sebi, što je najvažnije, naučili ste da volite sebe, cenite i poštujete. Još jedan lep bonus ovog doba je to što naučite da prihvatite život sa zahvalnošću. Znate da uživate u malim stvarima, da vidite lepotu bukvalno u svemu.

2. Sa 50 godina sumnje nestaju i dolazi samopouzdanje - Sada verujete više u sebe, i znate šta zapravo hoćete, a šta ne. Tako počinje potpuno nova faza u vašem životu. Konačno osećate slobodu da radite sve što želite. U ovom periodu nestaju sve sumnje, ostaje samo poverenje. Žena čvrsto zna ko je, šta želi i šta zaslužuje. "Oklop iskustva" je ono što joj daje taj osećaj sigurnosti. Vreme je da verujete svojoj intuiciji, preduzimate samostalne korake, ne plašite se najsmelijih planova i projekata. U prvi plan dolaze potpuno novi prioriteti. Vaše samopoštovanje raste, imate neviđenu i zdravu ljubav prema sebi.

I, generalno, bez obzira na godine, nikada ne zaboravite da je sada najbolje vreme za sve. Verujte u svoje moći, sposobnosti i energiju, možete promeniti svet nabolje!

Izvor: Sensa