Imate li razlog zbog kog ustajete ujutru? Znate li šta je vaša životna strast? Šta je to što vas vodi kroz život i pokreće?

Japanski horoskop kigaku: spoznajte svoju sudbinu kroz devet zvezda...

Neka istraživanja ističu da tri faktora najviše utiču na povećanje naše sreće: sposobnost da pozitivnije iznova sagledamo svoju situaciju, sposobnost da osećamo zahvalnost i izbor da budemo ljubazni i velikodušni.

Japanski koncept iči-go iči-e se može prevesti kao „ovaj trenutak postoji samo sada i nikada se neće ponoviti". Pominje se na društvenim okupljanjima, jer se time ističe da je svaki susret jedinstven i neponovljiv. Zbog toga treba uživati u tom trenutku, bez opterećivanja prošlošću i budućnošću.

Koristi se i u ritualu ispijanja čaja, zen-meditaciji i japanskim borilačkim veštinama - a nit koja sve to povezuje jeste sadašnji trenutak.

Sposobnost da se bude prisutan u svakom trenutku nije ništa manje nego sposobnost da se prihvate ranjivost, neudobnost i strepnja svakodnevnog života. Kada prihvatimo sadašnjost, možemo da oprostimo i oslobodimo se želje za drugačijom prošlošću.

Izvor: Sensa