Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Duhovni učitelj Osho otkriva šta vezuje srodne duše: evo kako odbijate ljubav od sebe

"Osoba okrenuta ljubavi podrazumeva čoveka koji se ne plaši budućnosti, čoveka koji se ne plaši posledica, čoveka koji živi ovde i sada."

  Izvor: Foto: Shutterstock

Odnos je jedan od misterija, i pošto postoji između dve osobe, on zavisi i od jedne i od druge strane. Kad god se dve osobe sretnu, stvoren je novi svet. Samim njihovim susretom dogodio se potpuno nov fenomen i kroz taj novi fenomen obe se osobe menjaju.

Astrolog tumači pitanja karme: osećaji koje budi srodna duša...

Bez odnosa, vi ste jedno, ali čim ste u odnosu, postajete odmah nešto drugo. Kad žena postane ljubavnica - nije više ona ista žena. Muškarac koji postane otac - nije više isti muškarac. Kada se dete rodi, mi potpuno zaboravljamo da se u trenutku rođenja deteta rodila i majka.

Pre toga, žena je bila samo žena, ali ne i majka. A majka je nešto potpuno novo. Odnos stvarate vi, a zatim, u povratku, odnos stvara vas. Dve osobe se sreću - to znači - sreću se dva sveta. A to nije jednostavna, već vrlo složena pojava. Svaka je osoba svet za sebe - složena tajna s dugom prošlošću i večitom budućnošću. U početku se samo periferira sreća. Ali, ako odnos postane intiman, postane blizak, postane dubok, tada se, malo po malo, i centri počinju doticati. I kad se centri napokon setnu, to se zove ljubav.

Kad se periferije sretnu, to je poznanstvo.

Dodirujete osobu izvan, iz ograničenja - i to je samo poznanstvo. Mnogo ste puta svoja poznanstva nazvali ljubavlju, ali time ste samo zavaravali sebe. Poznanstvo nije ljubav. Ljubav je prava retkost. Sresti osobu u njenom centru, to znači sam proći kroz unutrašnju revoluciju, jer ako želite sresti osobu u njenom centru, moraćete da joj dopustiti da ona takođe dotakne vaš centar. Moraćete postati osetljivi za tako nešto, potpuno ranjivi, otvoreni. A to je rizično.

Dopustiti drugom da dopre do vašeg jezgra je izuzetno rizično i opasno jer vi nikada ne znate šta će taj drugi učiniti u narednom trenutku. Jer jednom kad su sve vaše tajne otkrivene, jednom kada se vaša skrivenost razotkrije, jednom kada se potpuno obnažite, što će onaj drugi učiniti - nikad se ne zna. Strah postoji u svemu tome. Zbog toga se i ne otvaramo.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj