Tako je lako izgubiti se u beznačajnim sitnicama. Tako je primamljivo provoditi svoje najdragocjenije sate penjući se po planinama, koje se na kraju pokažu kao pogrešne.

Kako da postanete finansijski uspešni: 5 koraka za više novca u životu i poslu...

Želim da živite neuobičajeno. Da se osećate potpuno živo, oslobodite se okova, pokažete svoje sposobnosti i pomognete svetu.

Zato, molim vas zapamtite... Pravi vođa - istinski stvaratelj sveta - živi svoj puni potencijal. Potpuno koncentrisan na prioritete koji će njegov život pretvoriti u onaj kakvom najviše teži. S vremenom.

Pročitajte kojih 11 stvari ja verujem da je najvažnije negovati za ispunjen i srećan život:

1. Samopoštovanje

Ovo znači da budete iskreni prema sebi. Slavite svoje vrline, prihvatite svoje mane. Poštujte svoje vrednosti. Sledite svoje snove. Čak i kada vas niko od bližnjih ne razume.

2. Lično junaštvo

Što vas jači nagon tera da ostvarite nešto posebno, to ćete više biti povređeni. Što više plešete po nazubljenim rubovima svog najvećeg potencijala, to ćete se s više strahova suočiti. I više ćete puta pasti. Nastaviti s onim na što ste se obvezali, donosi duboko ispunjenje. I autentičnu snagu.

3. Iskrena ljubav

Mi smo stvoreni da volimo. Imajte hrabrosti otvoriti srce koje ste zatvorili u strahu od životnih razočaranja. Tako se ponašaju junaci.

4. Kreativno izražavanje

Ja sam jako kreativna osoba. Ideje mi neumorno naviru. Ludo sam znatiželjan. Obožavam učiti. Dom mi je prepun knjiga. Pretpostavljam da ste i vi takvi. Predano delovanje na izražavanju svoje kreativnosti, ispuniće vas radošću. I pojačati vaš uticaj.

5. Izvršavanje obaveza

Posao vođe je obaviti posao. Potrebno je izvršavanje, ne samo pričanje. S vašim se identitetom i samopouzdanjem događaju neverovatne stvari kada prestanete odugovlačiti i počnete činiti ono što trebate učiniti. Bez obzira na to koliko je teško.

6. Pokazivanje primera drugima

Želim da vam ovo bude misao vodilja: svetu su potrebni heroji - zašto čekati da se oni pojave kada vi možete postati heroj?

PageBreak

Uživajte u svakom izlasku i zalasku sunca

Svaki dan imamo priliku ljudima pokazati što je to pozitivan stav, produktivnost, odvažnost i dostojanstvo. Na taj se način, s neodoljivom doslednošću, stvaraju divovi među nama.

7. Osećanje lepote života

Postizanje uspeha, bez osjećaja užitka, ćelava je pobeda. Da, uživajte u svojoj veštini, pokazujte sposobnost i iskoristite svoj potencijal. Ali molim vas: širite svoje vidike. Čitajte duboke knjige. Glasno se smejte s voljenim osobama. Upijajte inspirativnu umetnost. Jedite zdravu i ukusnu hranu i provodite vreme u prirodi.

8. Traganje za avanturama

Ljudski mozak (i duh) žude za novim iskustvima. Kada proživljavamo teške trenutke, mi rastemo i širimo svoje kapacitete. Ono čemu se najviše opirete sputava vašu hrabrost. Uzmite je ponovno u svoje ruke.

Kako da privučete ljubav i pronađete partnera: 10 načina da aktivirate zakon privlačenja...

9. Poniznost

Kad ostvarimo uspeh, lako je izgubiti onu glad, iskrenost, empatiju, trud i povezanost koji su vas do njega doveli. Zbog toga se ruše mnoga carstva. I nestaju mnoge ikone. Ono što morate zaštititi, dok se penjete prema nebeskim visinama, su "noge koje vas drže čvrsto na zemlji". Dugovečnost je ono što vas čini legendom. Trenutak u kojem ego počinje kontrolirati vašu izvedbu, trenutak je u kojem počinjete biti nebitni.

10. Rad za ljudsko dobro

Većinu života širim ovu poruku: stav je važniji od dobiti. Nije važno samo kako živite, važno je i kako pomažete. Nikada nisam bio posvećeniji pomaganju drugima nego sad. To je primarni zadatak svakog velikog igrača. Molim vas da činite isto.

11. Prijateljstvo sa smrti

Živite imajući smrt na umu. Ne na tužan i iscrpljujuć način. Budite svjesni da vi, jednako kao ni ja, ne možemo znati koji je poslednji dan našeg života.

Rimski car Marko Aurelije rekao je to na vrlo inspirativan način: "Vreme je ljudskog života trenutak; važnost tog života je večiti tok; osećaj je nejasan; struktura čitavog tela trošna; duša - nepostojana; sudbina - zagonetna; slava - nepouzdana."

Prestanite preterano promišljati svaki korak. Prestanite da se brinete zbog nečega što se verojatno nikada neće dogoditi. Prestanite pristajati na mrvice. Prestanite se toliko bojati razmišljanja. Počnite živeti onako kako najbolji deo vas zna da trebate da živite.

Tako ćete, na kraju, biti u potpunosti čovek i istinski neverovatni.

Izvor: www.robinsharma.com