Učnite svoj život vitalnijim, a dan obogatite raznovrsnim aktivnostima kako biste izašli iz depresije, apatije i dosadne rutine. 

5 načina da postanete magnet za ljubav, sreću i bogatstvo: evo kako podići ličnu energetsku vibraciju

1. Ne odlažite život

Bez obzira na razloge, prokrastinacija (pojava odlaganja i odugovlačenja obaveza, zadataka i aktivnosti) predstavlja psihološki mehanizam kojim se osoba štiti od anksioznosti. Razmislite zbog čega odlažete obavljanje dužnosti, kakve neprijatnosti iz prošlosti imate u vezi sa tim ili sličnim događajima, kakve strahove imate u vezi sa budućnošću i na koji način će vam odlaganje pomoći naspram rešavanja zadatka ili problema koji vas čeka. Odlaganje dovodi do stresa, osećanja krivice i pada produktivnosti pa posledice mogu biti još veće zbog ulaska u začarani krug.

Kako da pomognete bliskoj osobi da bude srećna i zadovoljna: praktični saveti za postizanje flow stanja

2. Istezanje za dobro jutro

Svakog jutra uradite vežbe istezanja u trajanju od bar pet minuta kako biste poboljšali krovotok i oslobodili se napetosti u telu. Za istezanje nije potrebno čak ni da izađete iz kreveta. Uradite balasanu – tzv. položaj deteta. Gurajte ruke što dalje od sebe, kao da pokušavate nešto da dohvatite. Nakon toga uradite buđangasanu, odnosno kobru, koja donosi brojne dobrobiti, a između ostalog podiže raspoloženje. Krv će da procirkuliše i bićete spremni za ostatak dana.

Ako ovako započnete dan, privlačite porodičnu sreću: ritual koji donosi mir i radost u naš dom

3. Pretvorite loš dan u prijatan

Ukoliko ste imali loš dan, osećali se kao loše dete, roditelj, radnik, doživeli bilo koju vrstu poniženja, ili ste neraspoloženi i depresivni iz bilo kog drugog razloga, trebalo bi da sprečite negativne misli kojima ćete dodatno da spuštate svoje raspoloženje i vibracije. Umesto toga, kada ste osetljivi i podložni neraspoloženju, pokažite saosećajnost, samopoštovanje i razmišljajte o tome da treba da budete dostojanstveni u bolu i neprijatnosti koju osećate. Razgovarajte sa osobom koja je uvek tu za vas, bilo da se radi o prijateljima, porodici ili psihologu. Provedite taj dan u prirodi, baveći se fizičkim aktivnostima, kako biste se oslobodili toksina i zaustavili lučenje hormona stresa, a predveče uživajte u kupki uz muziku koja vam prija.

Izvor: Lovesensa