Iznenađujuće jednostavna vežbakojom možete rebalansirati svoje misli kad se osećate depresivno!

Uostalom, u životu ne može svaka sekunda u danu biti puna osmehai Sunca; suočavaćete se sa izazovima i osećaćete se loše s vremena na vreme.

Bez tih padova, ne biste cenili uspehe, zato ne očajavajte ako vam je život ponekad težak. Umesto toga, kad se događa nešto što vam se baš i ne sviđa, još uvek možete iz toga nešto naučiti i rasti.

Možete rebalansirati svoj um, tako da negativnost ne dominira vašim razmišljanjem.

Kako tačno to učiniti?

U stvari, vrlo je jednostavno. Sve počinje s psihijatrom Viktorom Franklom, koji je govorio o "volji do smisla", a ja čvrsto verujem u njegov pristup življenja. On predlaže – umesto da očekujemo nešto od života, trebali bismo pitati – šta život očekuje od nas.

U nacističkom koncentracionom logoru svedočio je ljudskoj sposobnosti pronalaska smisla u svemu i svačemu – čak i u najgoroj vrsti patnje. On je iskoristio svoje iskustvo kako bi izgradio svoj vlastiti način psihoterapije (logoterapije).

Premisa je ovo: morate pokušati shvatiti smisao u svakom trenutku života, bez obzira na to da li je negativno, neutralno ili pozitivno.

Dakle, postoje 3 reči o kojima želim da razmislite kada sledeći put osetite krajnji očaj i pustoš.

PageBreak

Ove 3 reči treba da izgovorite kada ste nezadovoljni: moćna vežba koja pomaže u trenucima očaja
Foto: Unsplash/ Andreas Weiland ove-3-reci-treba-da-izgovorite-kada-ste-nezadovoljni-mocna-vezba-koja-pomaze-u-trenucima-ocaja2

Vidim smisao u …

Nakon što ste naučili ove reči, pokušajte završiti rečenicu pronalazeći smisao u vašoj situaciji. Bez obzira koliko se loše stvari mogu činiti, uvek postoji trun pozitivnostiskriven u trenutku; sve što morate učiniti je – pronaći ga.

Ove 3 reči mogu pomoći da prevladate mračna vremena sa kojima se susrećete i da bolje razumete plan koji svemirima za vas.

Morate se zapitati: u ovom trenutku, dok se nosim sa ovim izazovima, šta život očekuje od mene?

I da, ponekad će život očekivati da budete tužni, da tugujete zbog gubitka, da osetite očaj, ali kad jednom shvatite da postoji smisao u vašoj patnji, lakše ćete je podneti.

Pronalaženje smisla je često prvi korak u procesu ozdravljenja i može pružiti razne druge načine na koje se možete nositi sa onim što je pred vama. Ono ne može blokirati bol; ali može pružiti utehu i trenutke kada je bol manja.

Naravno, kada se suočavate sa preprekom – koliko god ona bila velika ili mala, korisno je koristiti kombinaciju pristupa. Ovo je samo jedan od mnogih koji se mogu koristiti. Uostalom, smisao je hrana za duh.

Izvor: Atma