Neke od najranjijih lekcija o novcu DipakČopra dobio je još u ranom detinjstvu od svoje majke.

Tokom odrastanja , majka mu je često pričala priče iz indijske mitologije. Jedna od njih bila je priča o dve boginje - Lakšmi, boginji bogatstva i obilja, i Sarasvati, boginji znanja i mudrosti.

Pročitajte još:

Slavni guru Dipak Čopra ovako privlači pozitivnu energiju: u nedelju uvek uradim ovih 8 stvari

Slavni guru Dipak Čopra otkriva: pratite ovih 7 koraka i želja će vam se ispuniti

Dipak Čopra - 3 koraka za brzu zaštitu od negativnih misli

Majka je Čopri tokom priče rekla: "Uvek se potrudi da se fokusiraš na boginju mudrosti, a zanemari boginju obilja. Ako misliš samo na obilje, ono će u probuditi ljubomoru u tebi i zavist će te večno progoniti." Drugim rečima, ne tražite bogatstvo, već se usredsredite na svoj um, razvoj, mudrost i znanje i bogatstvo će vas pronaći.

Ove lekcije iz detinjstva Čopra se drži celog života. Karijeru je započeo kao lekar alternativne medicine, a danas je poznati wellness gurulifecoach koji ima svoju organizaciju, izdao je brojne knjige i bestselere i kroz njegovo znanje, obilje ga je pronašlo.

Predlažemo vam još 4 saveta Dipaka Čopre za finansijski prosperitet:

1. Pokušajte da uštedite oko 10 odsto od zarade

Svakog meseca pokupšajte da uštedite novac od svoje mesečne zarade, a Čopra preporučuje 10%. Kako biste pokrenuli tu naviku, osvestite da tako plaćate sebi za sav trud. Dajte prednost štednji i ulaganju u odnosu na troškove za koje znate da vam nisu neophodni.

2. Planirajte svoj budžet

Ukoliko ne želite samid a razmišljate o novcu, pitajte za savet stručnjaka ili prijatelja za koga znate da se dobro snalazi u planiranju sopstvenog budđeta. važno je da to bude osoba od poverenja.

Takođe, besplatne aplikacije za mobilni telefon poput dnevnika troškova mogu vam pomoći da lakše osvestite svoju finansijsku situaciju i organizujete prilive i odlive novca.

3. Trošite novac na iskustva više nego na proizvode

Ljudi koji daju prednost trošenja novca na iskustva u odnosu na materijalne stvari, srećniji su i sposobniji da stvore više obilja. Potrošite novac na odmor, porodicu, praznike, izlazak - na nešto što vas zabavja i raduje. Na ovaj način motivišete sebe da se još više trudite i privučete fiunansijsko blagostanje.

4. Ne fokusirajte se samo na novac

Usredsredite se na emotivno i socijalno blagostanje, dobrobit svoje porodice i zajednice, a ne samo na novac. U Univerzumu je sve povezano, tako i novac neće stajati u vašem život ako se ne trudite na drugima aspektima života.

Izvor: Lovesensa