Kada naša svest o sadašnjemtrenutku ili sopstvenim mogućnostima nije dovoljno razvijena, onda možemo nesvesno odbacivati dobre šanse i prave ljude od sebe.

Sa druge strane, kada razvijemo svest o tome da se za dobru sudbinu i svoju sreću vredi boriti, privlačimo lepe i sjajne mogućnosti u svoj život.

Pročitajte još:

Oslobođeni krivice

10 AFIRMACIJA ZA DOBRU KARMU I SREĆU TOKOM POMRAČENJA MESECA: Ove rečenice danas treba da ponavljate (30. novembar)

Ponekad samo sedimo i čekamo da nam rešenja "padnu" na um i sama se pojave, a zaboravljamo da je svako rešenje u nama, u našem trudu.

Ne postoji čudesan mehanizam koji nam može pomoći da ispravimo greške iz prošlosti ili vratimo u život ljude koje smo povredili. Ali, iz grešaka možemo naučiti i više ih ne ponavljati, a od ljudi zatražiti oproštajili oprostiti onima koji su nas emotivno ranili.

Ne živimo u romantičnim romanima ili filmovima u kojima se srećan kraj sam od sebe dogodi, već smo mi,sami odgovorni za sreću u vlastitom životu.

Ukoliko smo nešto pogrešili, naša je odgovornost da to popravimo. Tako se možemo osloboditi tereta prošlosti i neprijatnih emocija, a zatim nastaviti dalje u nove životne avanture.

Izgovaranje afirmacija može vam doneti energiju, motivaciju i biti snažan vetar u leđa, ali da bi se dogodila čuda koja priželjkujemo važno je da se aktiviramo i borimo za ono što želimo.

Niko ne može da popravi naše greške ili emotivni nered osim nas. Preuzmite odgovornost za svoje postupke i razmislite šta možete učiniti da promenite situaciju. Ako nešto želite ili snažno osećate da bi se to trebalo dogoditi, onda se za to borite.

Život je pun lepih i manje lepih iznenađenja, ali mi smo ti koji biramo šta ćemo privući - svojim mislima, delima i akcijama!

Neka vas ispune dobre misli, lepa energija, a život donese sreću koja vam je suđena...

Izvor: Lovesensa