Često mislimo da će, kada upoznamo pravu osobu, oni biti naša inspiracija da budemo najbolji što možemo biti. i da ćemo i sami da prerastemo u tu sjajnu, srećnu, inspirativnu osobu. Problem je u tome što privlačimo ono što smo mi sami. Ako mislimo da ne zaslužujemo mnogo, velike su šanse da ćemo privući nekoga ko misli isto, ne daje nam mnogo ili se ne zadržava dugo.

Dakle, pre nego što krenete u potragu za gospodinom ili gospođicom Pravom, morate pogledati unutra i zapitati se "Da li bi moj idealni partner želeo da bude sa mnom?". Ako je odgovor "Ne", vreme je da počnete da radite na sebi.

5 pametnih načina da privučete osobu svog života:

1. Ključno je da naučite da volite sebe.

Kada volimo sebe, tada i poštujemo sebe, a naše samopouzdanje se povećava. Samopouzdanje je seksi i privlači druge ljude.

2. Posvetite vreme tome da shvatite u čemu uživate, sami sa sobom.

Uključite se u aktivnosti, hobije, događaje i projekte koji vas raduju i ispunjavaju. Ovo je dvostruko dobro - radite stvari u kojima uživate sa ljudima koji takođe uživaju i učite više o sebi. Ne forsirajte se i ne prilagođavajte se neprijatnim situacijama, kako biste se dopali drugoj osobi. Na prvo mesto stavljate svoje potrebe i želje, što je važno, jer je vaša dužnost da to učinite, zapravo, to dugujete sebi.

3. Opustite se!

Bavljenje svojim interesovanjima takođe uklanja pritisak da upoznate ljubav svog života upravo sada. Naučiće vas strpljenju i uživanju u sadašnjem trenutku i životu koji imate. Zapamtite takođe da, ako ste zauzeti time da zaista budete svoji, vi šaljete poruku da je u redu da budete sami sa sobom, i da je u redu da vaš potencijalni partner bude svoja ličnost. To je zdravo i iskreno i znači da neće biti nikakvih očekivanja od vas da budete nešto što niste. Provođenje vremena za sebe, sa sobom, takođe govori da možete živeti bez ljubavnog partnera. Sasvim je u redu biti sam. U redu je i ako želite partnera, ali saznanje da možete živeti bez njega pomoći će vam da održite svoje standarde u traženju partnera. Ako gledate sa mesta očaja ili potrebe, to će odbiti ljude koje verovatno želite da privučete. Što manje vam je partner potreban, vi ćete postati bolji u budućoj vezi i na kraju, privući ćete zdravijeg partnera, koji vam odgovara.

4. Uložite napor u lični razvoj.

Suština je da ukoliko želite da privučete kvalitetnog partnera, morate i vi sami biti kvalitetni! Pročitajte, naučite nešto novo, idite na kurseve ili posetite novo mesto na kom do sada niste bili.

5. Pre nego što počnete ponovo da izlazite, postavite visoke standarde.

Zapišite ih i držite ih se. Ovo ste vi u čast novom sebi. Znate da zaslužujete samo najbolje, kakva god da je vaša verzija "najboljeg". Tada i samo tada možete da krenete u potragu srodne duše i da istupite sa poverenjem u sebe samog i sa samopoštovanjem. Gospodin ili gospođica Prava će vas uskoro pronaći. Šta god da se dogodi, bićete srećni time što jeste i ko ste. Sreća je ipak unutrašnji posao i stanje svesti i perspektive.

Izvor: Sensa