Svaka osoba koja dođe na ovaj svet zaslužuje sreću, ali malo ljudi, nažalost, preuzme tu zaslugu. Često sami od sebe odbijamo sreću kreirajući negativne obrasce razmišljanja i hraneći u sebi toksične emocije. Veruje se da je svaka osoba gospodar svoje sudbine.

Sami, svojim trudom, promenama i radom na sebi, možete privući sreću u svoj život. Donosimo vam 3 jednostavna psihološka načina da postanete srećni i da promenite život na bolje:

1. Prestanite stalno da pričate o svojim problemima

Ovu naviku odmah izbacite iz svoje svakodnevice. U redu je da ispričate bliskim ljudima o problemu koji vas muči,. ali ako stalno pričate o problemima, ovo će ugroziti vašu energiju, ali i energiju osobe sa kojom komunicirate. Zašto trošite unutrašnje resurse, dragocenu energiju, vraćajući se na stare probleme i konstantno ponavljanje negativnih stvari. Ovo ne znači da pobegnete od problema, već da oni prestanu da vam budu tema broj 1 u svakom razgovoru.

2. Naučite da kažete NE

U savremenom svetu od vitalnog je značaja naučiti ljudima reći: "Ne!" Naša psiha odbijanje doživljava kao nešto loše i bolno, ali to ne znači da treba dozvoliti drugima da prekrše naše lične granice. Shvatite odbijanje nečega što ne želite da učinite kao NORMALNO. Divno je da pomognete ljudima oko sebe, ali akda to počne da vas ugrožava ili osvestite da neki ljudi prema vama nemaju empatiju, a vi se stalno trudite oko njih, onda je sasvim u redu da kažete "ne".

3. Naučite da slušate sebe

Nikada nećete postati zaista srećna osoba ako ne osvestite ljubav prema sebi. Svesnost ove činjenice neće vas učiniti egoistom, jer treba razviti zdravu ljubav prema svom biću da biste sebe podržavali, kritikovali po potrebi, menjali i motivisali. Šta znači čuti sebe? Na jeziku psihologije, to znači sposobnost razumevanja vaših želja i potreba. Ne zanemarujte ono čemu vaša duša teži. Naučite da slušate svoje unutrašnje dete. Zapitajte se: "Šta želim sada?".

Već danas pokušajte da primenite ova 3 pravila i posmatrajte kako vaš život dobija svetliju perspektivu! U vama je radost, probudite je, širite je!

Izvor: Sensa