Postoje određemni zakoni po kojima život funkcioniše, oni koje sledimo kako bismo ostvarili sreću i blagostanje. Prema mišljenju psihologa postoje 3 izuzetno važna zakona koji vam mogu pomoći da poboljšate život - evo koja su:

Prvi zakon - Ono čemu se najviše odupiremo ostaje.

Šta ovo znači? Kada se stalno opiremo nekim promenama u životu, ili kada ostajemo na poslu koji ne donosi mogućnosti, ili ostajemo u vezi koja vam ne donosi radost. Zakon podrazumeva da što se više plašimo da promenimo ono što vam ne odgovara, to je sve duže prisutno u vašem životu. Kada prestanete da se opirete promenama i napravite samo jedan odlučujući korak napred, van zone komfora, videćete koliko mogućnosti će se otvoriti. Ne opirite se promenama - već ih prihvatite i napravite, a čak i kada rizikujete to može biti bolje nego da stojte u mestu.

Drugi zakon - Ono na šta najviše fokusiramo svoju pažnju i misli određuje kvalitet našeg života - kakve su ti misli, takav je i život.

Jednostavno rečeno, ako ceo dan razmišljate samo o tome koliko je sve loše, osetićete da vam je ceo život loš. U stvari, to može biti samo jedan loš dan, a ne ceo život. Ali ako se svakodnevno fokusirate na pronalaženje pozitivnih stvari, vrlo brzo ćete primetiti da toga ima dovoljno u vašem životu. To je isto kao da vam je rečeno da tražite samo zelene predmete u prostoriji, a zatim vam je rečeno da imenujete kojih crvenih predmeta se sećate. I velika je verovatnoća da nećete moći da imenujete nijednu crvenu stavku, jer ste bili potpuno fokusirani na zelene. Razmišljajte pozitivno, pa će pozitivno i biti.

To je slučaj sa pozitivnim i negativnim - pravilno pomnožite ono što vam je potrebno. Da biste to uradili, preporučujem vam da sebi kažete čim se ujutro probudite: "Sve cveta oko mene" i tako mislite svaki dan. I takođe napravite sebi "dnevnik zahvalnosti" i svake večeri zapišite ono na čemu danas možete biti zahvalni. Ovo su zaista veoma efikasne i korisne prakse.

Treći zakon - Da li će mi ono što uradim doneti sreću ili ne?

Ako je odgovor sigurno "da", onda radim samo ono što mi srce kaže. Ako je odgovor "ne", onda to neću raditi ili ću sačekati sa odlukom. Slušajte svoj unutrašnji glas i sve će doći na svoje mesto.

Izvor: Sensa