JUNG - OD OVIH 5 FAKTORA ZAVISI DA LI ĆETE IMATI SREĆE U ŽIVOTU: Veliki psihijatar otkriva kome je suđeno blagostanje!

Čuveni psihijatar Karl Jung otkriva - 5 neophodnih faktora za sreću u životu!

Shutterstock/Profimedia

Karl Jung bio je psihijatar i osnivač đkole analitičke psihologije, razvio je koncepte ekstrovertne i introvertne ličnosti, arhetipove i kolektivno nesvesno razmišljanje. Danas se njegov rad izučava u svim poljima psihologije, a otkrivao je i kako se približiti onome što svaki čovek želi - sreći!

Najveća dilema koja danas pogađa svet je neumorna potraga za srećom i uzaludnost naših napora. Jung je smatrao da dostizanje sreće nije nemoguće, već da se moramo pridržavati nekih smernica i pravila kako bismo ostvarili srećan život. Evo šta prema Jungu treba da uradi svako ko želi da postigne istinsko blagostanje.

1. Negujete svoje fizičko i mentalno zdravlje

Zdravlje je bogatstvo. Ova izreka nikada neće izaći iz mode jer je univerzalna istina. Ako nešto što radite šteti vašem zdravlju i oštećuje vaše telo, to vas nikada neće dovesti do sreće. Konzumiranje alkohola može izgledati kao privid sreće, lažna srteća, ali će dovesti do nepopravljive štete. Umesto da u zabludama i lošim navikama tražite sreću, nađite je u sebi i okružite se pozitivnim ljudima. Stvorite ciklus dobvre energije koja će ispuniti i vaš život.

2. Aktivirajte se i stalno se usavršavajte

Morate stalno da radite da biste nešto postigli. Bilo koja vrsta posla zahteva vašu aktivnu posvećenost. Ne možete zanemariti svoj rad i misliti da će vam koristiti, ili da ga možete završiti sutra. Morate naučiti da cenite svoj rad i posvetiti vreme i energiju rešavanju nedostataka. Na kraju krajeva, ako vam dobro ide na poslu, onda ćete i izvan njega biti zadovoljni!

3. Budite zahvalni na lepim stvarima oko vas

Prvi korak ka harmoniji u životu je prihvatanje svega dobrog oko vas. Ako stalno kritikujete, vidite sve u tamnoj boji, onda nećete biti zadovoljni svojim životom. Naučite da vidite dobro u ljudima i stvarima oko vas. Naučite da cenite ono što imate. Zapamtite: zahvalnost uvek donosi blagostanje.

4. Uživajte u poslu koji radite i u životu

Odaberite profesiju koju volite, koja u vama budi strast. Ako volite umetnost, ne bavite se matematikom jer će vam doneti više novca. Ako želite da gradite kuće, nemojte sedeti u kancelariji. Izaberite šta želite da uradite i uradite to! Možda će vam doneti manji prihod od trenutne profesije, ali će vam doneti mnogo više sreće zadovoljstva, što je preduslov za zuspeh koji vam kasnije može doneti i materijalno blagostanje. Svakog jutra desetine zaposlenih se probude i žale se što moraju da idu na svoj posao. Ne činite svoj život tako dosadnim i nezanimljivim.

5. Vera daje snagu

Čovek je biće od vere, a kada je imate i živite u skladu sa njom, ovo će vam dati hrabrost i upornost koja vam je potrebna da biste krenuli pravim putem. Vera je ono što pomaže da izađete iz zabluda, iluzija i da u mračnim danima pronađete svetlost.

Izvor: Sensa