Dete je poput anđela, njegove misije su dobrota i radost. Ta zanesenost, istinska radost i mašta koju možete videti samo kod deteta istinski greje duši, ali nas podstiče da se zapitamo - gde je ta sreća iz detinjstva tokom odrastanja iščezla? Gde se sakrila ta bezbrižnost? Mnogi problemi, životni izazovi, očekivanja društva i trka za materijalnim utiču da ta dečija sreća izbeledi, ali to ne smetmo dozvoliti. Važno je da tokom čitavog života imamo malo dete u sebi. Ukoliko se zbunite i ne možete u sebi da ga pronađete, onda učite od svoje ili od dece iz bliskog okruženja.

Poznati pisac PauloKoeljo istakao je šta treba svaka odrasla osoba da nauči od deteta: "Dete može odraslog da nauči tri stvari: da bude srećan bez razloga, uvek nađe nešto da radi i traži ono što želi." - objasnio je Koeljo.

Odrasli su toliko uronjeni u svoje probleme da ne mogu da se raduju bez razloga. Zaboravljamo taj magičan trenutak kada nas raduju sitnice. Kada probudite dete u sebi, znaćete kako u svakom trenutku da proneđete radost. Na primer, ako je napolju Sunce, bićete zahvalni i srećni, ili, kada vas zagrli osoba koju volite, u vama će se probuditi iskre radosti.

Svakog dana radite neke male, ali vredne stvari koje će pomoći da vratite sreću iz doba detinjstva. Šetajte prirodom i slušajte muziku, kupite sebi sladoled, skačite po baricama, plašite na vetru... I ne zaboravite, nije glupo i nema stida kada želite da budete srećni! Vi sreću i zaslužujete!

Ne dozvolite da vam nikad abude dosadno, deca stalno imaju neku zanimaciju. Pronađite hobi koji vas ispunjava, radite zanimljive i kreativne stvari, umesto da proivodite puno vremena sa telefonom u rukama ili pred TV ekranom. Uživajte u aktivnostima koje vam greju dušu, a istovremeno vas inspirišu. Deca znaju otvoreno da traže ono što žele, a odrasli tu moć često izgube iz straha, razočaranja, loših očekivanja. Naučite od njih kako otvoreno pitaju sve što žele i traže ono što planiraju da dobiju.

Deca naše srećne zvezdevodilje - učimo malo od njih!

Izvor: Sensa