Raspoloženje utiče na sve sfere našeg života, od posla, porodice, partnerskih odnosa, do kupovine, planiranja i produktivnosti. Kako stalno zadžati pozitivno raspoloženje uprkos izazovima? To se najpre postiže radom na svom unutrašnjem stanju, a evo kojih 5 stvari vam mogu pomoći:

Savet 1 - Ne pravite slona od komarca slona"

Mnogi problemi koji nam izgledaju veliko i neređšivo zapravo su mnogo manji nego što nam se čini. Podsetite se nekih problema iz prošlosti koji su vam pokvarili raspoloženje, a na kraju je sve ispalo u redu. Skloni smo da preuveličavamo vlastite probleme, a to je onmo što negativno utiče na naše raspoloženje i zdravlje.

Savet 2 - Metod "Ali"

Koristite metod "Ali". Kako to izgleda: ako imate bilo kakav problem, onda se odmah setite svih dobrih stvari u svom životu. Na primer: "Moj šef nije dobra osoba! Ali imam odlične kolege na poslu i kod kuće me čeka porodica;" "Imam baš stara kola, ali ne moram da idem autobusom ili peške!" Uvek u životu postoji to "ali" koje može da vas podseti na nešto pozitivno i preokrene situaciju.

Savet 3 - Pozitivan stav je uvek rešenje

Okružite se pozitivnim vestima i ljudima, gledajte komedije, posećujte mesta na kojima je dobra energija i zauvek odustanite od negativnih emisija i loših vesti. Kada ste u situaciji u kojoj ne možete izbeći negativnost, odmah se okružite optimizmom i počnite da razmišljate o pozitivnim stvarima, situacijama, ljudima. Možda mnogi od vas neće razumeti suštinu ovog efekta, ali vaš mozak će vremenom naučiti da vidi samo dobre stvari.

Savet 4 - Budite zahvalni i verujte u dobar sled

Uvek pristupajte svakom novom poslu ili osobi sa pozitivnim stavom, čak i ako nedostaje dobrog raspoloženja i vlada demotivacija. Budite zahvalni na svakoj prilici koju imate u životu. Zapamtite da svojom pozitivnom energijom možete pokrenuti i inspirisati druge ljude, a to je dupla korist od pozitivnog stava.

Ne zaboravite da je život lep i pun svetlih boja. Nemojte ga farbati u crno i sivo.

Izvor: Sensa