Mnogi od nas često nisu ni svesni onoga što im se događa. Dok nastavljaju sa uobičajenim rutinama, mogu biti slepi za signale koji se javljaju, a ukazuju na to da su dostigli određenu tačku zasićenja i da je to to. Ako ostanu tu, stagniraju u mestu, ako se odluče za korak dalje- imaju priliku da rastu. Ali promene nisu uvek glatke i lake i donose sa sobom dosta izazova.

Evo koja 4 znaka ukazuju na to da ste na ivici velike životne promene:

1. Život vam više ne donosi zadovoljstvo kao nekad

Ako ste nesrećni, onda vam duša govori da ste spremni da idete dalje. Možda je vreme da preispitate prioritete, ciljeve i načine za njihovo postizanje. Možda ste nezadovoljni poslom, zaradom, odnosom s partnerom, svojom okolinom…Razmislite šta je uzrok nezadovoljstva I kako biste to mogli da promenite.

2. Vaše ponašanje je postalo destruktivno za vas

Dok pokušavate da se nosite sa svojim frustracijama, besom i stresom, možda ćete primetiti direktnu korelaciju između vaših osećanja i destruktivnog ponašanja. Ako tražite zaborav u prekomernom jelu i piću u izbegavanju problema i slično, onda to takođe ukazuje na savršen trenutak da napravite veliku promenu.

3. Vaša prijateljstva i romantične veze su u problemu

Vaš stav prema partneru i prijateljima može se vremenom promeniti. Jednostavno ih više ne doživljavate kao nekada. Bilo je trenutaka kada ste mogli da im se poverite, ali sada se osećate kao da su oni poslednji ljudi na svetu sa kojima biste sada želeli da razgovarate. Ovo bi trebalo da vam kaže da je vreme da radite ono što volite i da upoznate nove ljude.

4. Vaše slobodno vreme vam ne donosi zadovoljstvo

Možda ste u prošlosti često sebi pravili kokice i mogli ste ceo dan da sedite ispred televizora, uživajući u čitavoj sezoni svoje omiljene TV serije. Ali sada je sve drugačije. To vam više ne pričinjava zadovoljstvo i više vam nije zabavno. Najverovatnije je vreme da nađete neku zanimljiviju aktivnost kojom ćete okupirati svoje slobodno vreme. Pronađite hobi koji će vam doneti radost i sreću, koji će vam pomoći da izrazite kreativnost… Upišite kurs stranog jezika, programiranja, slikarstva…

Izvor: Sensa