"Dan zaljubljenih je malo precenjen datum, ali razumem da je nekima dosadilo da budu čvrsti i podnose samoću kada svi oko njih dobijaju poklone, grle se i ljube. Pogotovo ne treba da budete usamljeni ako vam je ovo treći ili šesti Dan zaljubljenih po redu, a da ste vi sami i tužni zbog toga. 

Pogotovo ne treba da budete usamljeni ako ćete gledati drame, plakati u jastuk i vrteti Instagram profil vašeg bivšeg partnera.

Pogotovo ne treba da budete sami ako imate bilo koga volite", kaže Dragana Penco, autorka YouTube kanala "Veze i one bez veze" na kojem govori o ljubavi i vezama.

Dragana je smislila šta sve osobe koje nemaju ljubavnog partnera mogu raditi na Dan zaljubljenihi predlaže da se ovaj dan pretvori u Dan ljubavi.

''Ljubav je jača priča i imamo mnogo više ljudi oko nas koje volimo i koji nas vole, tako da automatski imamo i više opcija za 14. februar. Sve što parovi rade možete i vi, samo vam treba malo volje, organizacije i entuzijazma, i možete doživeti najlepši dan ljubavi ikada'', poručuje Dragana Penco.

Dragana Penco je diplomirani psiholog - savetnik sa diplomom Londonskog instituta. Na njenom Yotube kanalu "Veze i one bezveze" možete pronaći brojne korisne i praktične psihološke savete koji pomažu da unapredite ljubavni život, rešite određene probleme u odnosu i kreirate kvalitetnu i zdravu vezu. Dragana je i REBT terapeut, KBT terapeut, obučena za terapiju parova i seksualnu terapiju. Trenutno je usred pisanja diplomske teze za dobijanja zvanja psihologa terapeuta na univerzitetu u Bolonji i pod supervizijom. Suvlasnik je "Centra za veze i odnose Penco".

Izvor: Sensa