U životu često naiđu oluje sa kojima ne znamo kako da se izborimo, dolazi do briga i problema, a izreka "Nesreća nikada ne dolazi sama" pokazala se u iskustvu više puta kao tačna. U našem životu je sve međusobno povezano, pa kada se pojave problemi na poslu, to može uzrokovati teškoće sa finansijama, ili sa porodicom i partnerom, pa sav taj stres može biti rizičan po zdravlje.

Čovek okružen raznim obavezama, zadacima i očekivanjima sa svih strana, ponekad gubi snagu, oseća se neraspoloženo, uznemireno i živi u neizvesnosti. Ta nestabilnost i odstupanje od plana je ono što mnoge nas muči, posebno kada zaboravimo da je život sada i ovde, u sadašnjem trenutku.

Kada se pojave ovakvi životni trenuci, kao vid mantre možete izgovoriti moćnu japansku poslovicu koja može pomoći da sve dođe na svoje mesto, a to je - "Daj sve od sebe, a ostalo prepusti sudbini"

Kada znate da ste dali sve od sebe, brige treba da nestanu, vi ste uložili svoju energiju i snagu u nešto, a ukoliko rezultat nije kakav ste očekivali, možda je tako trebalo da bude, možda učimo lekciju ili još nije pravo vreme za to. Takođe, u takvim periodima života ne treba razmišljati šta će drugi reći ili pomisliti, već o stvaranju unutrašnjeg oslonca za sebe, postavljanje temelja unutar svog bića i vera u sebe. Glavna stvar je da i sami budete svesni - šta radite i zašto.

Istina je da je u nekim situacijama neizvesnost neizbežna, ali u vašoj je moći da date neku vrstu vremenskog ograničenja, odredite neku meru i podvučete crtu. Koliko ste još spremni da uložite? Kakav odgovor ili rešenje čekate? Posle koje faze ćete početi da se ponašate drugačije? Imate izbor kako da postupite, tako da vas stanje nestabilnosti i neizvesnosti nikada neće zauvek progutati.

Važno je da osvestite da ne možete kontrolisati baš sve stavri u životu, a ono što je van vaše moći, zbog toga se ne treba ni nervirati. Sve što nije u vašim rukama, nije vaša odgovornost. Nemojte trošiti energiju, vreme i zdravlje na ono što ne možete da utičete. Vi uvek dajte sve od sebe, a ostalo prepustite sudbini - to je jedan od najjednostavnijih, ali i najrealnijih recepata za srećan i bolji život.

Izvor: Sensa