„Gde sam? Gde idem?" Ovo su takozvana teška pitanja. Jer, istini u oči, nije baš prijatno misliti o njima. Ipak, razmislite dobro na par minuta o tome što ste radili u poslednja 24 časa - kakav će vam život biti ako budete vrteli taj prethodni raspored iz dana u dan? Šta je s prošlom nedeljom - gde ćete završiti za godinu dana ako ništa ne promenite u svojoj rutini? A prošli mesec, prošla godina - u kom pravcu ste krenuli, u kom pravcu ide vaš život?

Može biti kao zamka, zar ne? Svaki dan vam nameće svoje zahteve. A na kraju ste preumorni da radite bilo šta sem da gledate poslednju epizodu vašeg omiljenog, grižom-savesti-ispunjenog zadovoljstva, ili...

Naravno, ako je vaša trenutna putanja u savršenom skladu sa onim kako želite da živite svoj život i sa onime što želite da postignete i dostignete, onda nema problema. Naprotiv, to je razlog za neprestanu proslavu! I mi se nadamo da ste vi tu!

Stvar je u sledećem: postoji bolna granica između sanjarenja i života u zabludi. Sada, vi verovatno imate neku ideju kako će život izgledati jednom kad se sve kockice sklope. Verovatno gajite neke snove, želje i ambicije o kojima čak ni prijateljima ne govorite. I ni jedna od njih nije nemoguća - on su sve na dohvat ruke - samo, ako nastavite na trenutnom putu, nećete završiti tamo gde ste želeli.

Možda ćete morati da uključite nešto samodiscipline da biste stigli tamo; i nešto iskrenosti prema sebi.

I samo da razjasnimo: iskrenost prema sebi NIJE isto što i prihvatanje negativnog mišljenja drugih ljudi o vama. Neki od njih će vam reći, često glasom prenemaganja, da ćete „ako ste zaista iskreni prema sebi," doći do istog zaključka kao i oni. I da - naravno - jednom u sto godina oni su u pravu, ali češće oni samo brkaju svoju sopstvenu grešku u rasuđivanju sa stvarnošću, i misle da ukoliko se ne slažete sa njihovim pogledom na stvarnost sigurno lažete samu/og sebe. Ovo NIJE vrsta „istine" koju mi zastupamo. Nema potrebe da internalizujete negativne misli koje drugi pokušavaju da vam nametnu. Ono za šta se mi zalažemo je da VI budete iskreni sa SOBOM.

Pomislite o onome što je Frojd rekao: „Dobra je vežba biti potpuno iskren sa sobom."

Zato što:

Ono ko ste i kako se ponašate određuje i vaše rezultate i ono što privlačite u svoj život!

Dakle, kakve rezultate ostvarujete u životu - i kako ih kreirate? I kakve stvari, ljude i događaje privlačite - i ko vi bivate da biste ih privukli?

Sada, iskrenost je bela stvetlost i kada je usmerite u mračne uglove, velike su šanse da ćete naići na neke stvari koje nisu tako lepe, barem površno gledano nisu. Ali, u isto vreme, budući da ste odlučni da istrajete dok ne pronađete istinu, takođe ćete verovatno naići na neka divna i korisna otkrića i obnovljena saznanja.

Jer stvar je u sledećem - postoje mnogi načini da stignete odavde tamo. Ali jedan od načina, često zaboravljen u današnjem ka-cilju-orijentisanom okruženju, je da - umesto da nađete spoljni cilj i dozvolite mu da odredi vaše postupke - nađete vaše predivne unutrašnje delove, nađete unutrašnju suštinu, pronađete ono što vas određuje, i dozvolite mu da malo više izbije na površinu.

Vaše novo pitanje postaje: ko ste vi - i kada ste vi ti koji jeste, kakav vam je „flow"?

Konstantno kreirajući nove divne sebe... Želimo vam divno sjajnu nedelju!

Vaši „in the flow" treneri, Lidija i Thomas