Negativno privlači negativno... Sigurno ste više puta čuli ovu rečenicu. U životu postoje određene navike, uverenja i stavovi koji prizivaju nevolje i probleme.

Evo koje 3 stvari vam donose negativnost i kako da ih sprečite:

1. Negativne misli - Kada se negativne misli talože u umu, to može lako da blokira sreću. Mislid a sreća prati smao neke osobe i da su samo određeni rođeni pod srećnom zvezdom, zapravo predstavljaju negativne misli. Vi zaslužujete sreću - zapamtite to! Sve dok mislite suprotno, vi je zapravo terate od sebe. Kako biste s eoslobodili negativnih misli, u tome vam mogu pomoći afirmacije za uspeh, sreću i prosperitet, kao i razne tehnike opušranja koje mogu pomoći da očistite um od negativnosti. Prestanite da mislite da niste vredni sreće i ona će ispuniti vaš život.

2. Zavidite drugima i lako se ljutite - Zavist i ljutnja su dva najtoksičnija osećanja za svakog od nas. Zavist uništava sreću, sprečava vas da se posvetite sebi i ličnom razvoju. Zavistom, trujemo naše biopolje, ubijamo dobro raspoloženje. Isto to radimo stalnom ljutnjom i besom, što se posebno negativno odražava na naše odnose. Kako biste prevazišli zavist važno je da shvatite da nikada nećete napredovati ako se samo poredite sa drugima - uporedite sebe sada sa sobom od juče. Trudite se da budete bolji na svakom polju nego što ste bili u prošlosti - to će vam doneti srećnu sadašnjost i budućnost.

3. Prebacujete odgovornost - Moguće je da za svoje neuspehe krivite sve oko sebe, ali ne sebe. To usporava vaš razvoj i lišava vas prostora za razvoj, učenja iz iskustva, uspeha, a samim tim i sreće. Samo oni ljudi koji preuzimaju odgovornost za svoju sudbinu i sreću mogu zaista postići nešto više. Ne tražite razloge u okruženju – počnite od sebe. Kada uvidite u sebi neke propuste, možete lakše da ih uklonite i rešite, pa tako nastavite dalje i bolje ka željenom cilju.

Izvor: Sensa