Još u primitivnim društvima ljudi su koristili reči koje rešavaju probleme, postojale su reči za sreću, one koje odbacuju loše stvari, kao i one koje iskazuju ljubav. Svaka reč ima veliku moć - misli postaju reči, a reči se manifestuju u stvarnost. Zato je važno izbegavati negativne reči i one izjave koje blokiraju naš uspeh i sreću.

Kada više koristimo fraze i afirmacije koje zrače pozitivnom energijom, motivipu nas i bude u nama prijatna osećanja, možemo primetiti kako i nas ispunjava energija blagostanja, motivacije i radosti. Afirmacije nisu čarolija koja se jednom izgovori, one su pozitivne izreke sa kojima se vežba, kroz njih učimo da postanemo srećniji.

Pustite opuštajuću muziku i zatvorite oči. Nekoliko puta duboko udahnite i izdahnite. Zamislite da sedite na obali šumskog jezera. Pogledajte vodu i pokušajte da se smirite. Budite svesni značenja afirmacije koju ćete izgovoiti, a zatim je recite. Napravite pauzu, pa izgovorite afirmaciju još jednom. Nastavite da držite oči zatvorene i posmatrajte vodu šumskog jezera. Nastavite da izgovarate afirmaciju, fokusirajući se na ono što govorite. Zatim ostanite u tom stanju i polako dišite, pa polako i nežno otvorite oči.

Donosimo vam 10 kratkih afirmacija koje možete da ponavljate za sreću i spokoj, čak i kada imate probleme i niste raspoloženi:

  1. Ja sam smirena.
  2. Srećna sam.
  3. Ja sam voljena.
  4. Lepa sam i zračim.
  5. Slobodna sam.
  6. Ja sam uspešna.
  7. Ja sam bogata.
  8. Ja sam dobro.
  9. Ja sam energična.
  10. Ja sam pozitivna.

Izvor: Sensa