Kroz život se smenjuju svetlo i tamni dani, sreća i tuga, pozitivna i negativna iskustva. Kada se suočimo sa danima koji nam ne prijaju, pojave se problemi i izgubimo motivaciju, potebno je da promenimo perspektivu. Bez obzira da li imamo krizu na poslu, problem sa novcem, partnera koji nas je izdao, prijatelje koji su vas povredili - sve ovo su lekcije u životu koju vam šalju važnu poruku - prihvatite ih takve kakve jesu i nastavute dalje svojim putem razvoja.

Čuveni brazilski pisac Paulo Koeljo napisao je mnoga dela i romane, a svaka od njih ima vredne i inspirativne misli. Donosimo vam jedan citat PaulaKoelja koji može pomoći da prebrodite životne teškoće.

"Ponekad moraš da umreš da bi počeo da živiš"

Ovde se smrt tumači kao kraj nečega - nekog odnosa, radnog iskustva, doživljaja... Kada se nešto završi, potrebno je da to prihvatimo. Osvestite da se nešto završilo i to ostavite iza sebe. Ako stojite u mestu i posmatrate kraj, to može samo doneti stagniranje i ograničenja na putu do uspeha.

Ako ste posle ozbiljnog gubitka ili neuspeha i dalje živi, onda jednostavno morate da živite još intenzivnije. Umesto da se posvetite energiji bola, ogorčenosti, ljutnji, bolje je da se fokusirate n astvaralačku i kreativnu energiju.

Zamislite da se završetkom jednog, otvara prostor za nešto drugo i novo. Posvetite se izgradnji tog novog iskustva - kreirajte, organizujte se, preduzmite akciju. Krneite od nule, to pokazuje da ste snažni i spremni da poboljšate svoj život.

Nema transformacije kada je u životu sve dobro. Kada nešto nestane, nešto drufose stvara. Čovek se ponovo rađa kada se suoči sa izazovima, preoblikuje sebe i postaje novi, snažniji. Transformacija zahteva mnogo truda, pa tako se oslobađamo staih stvari u životu koje nam više ne služe, prihvatamo nove i menjamo uverenja koja nas blokiraju za ona koja nas motivišu da postanemo najbolja verzija svog bića.

Kada se suočite sa teškim tenucima u životu, inspirišite sebe promenama, prihvatite ih. U nekim situacijama je važno da osvestimo da smo nešto zauvek izgubili, ali možemo izabrati da nešto bolje dobijemo kao zamenu. Uvek negujte nadu, maštu i sa puno ljubavi motivišite sebe.

Izvor: Sensa